Citat:
În prealabil postat de grasu77
Reveniti asupra ceea ce am zis. Si, ca sa vedeti daca sunt sanse sa am dreptate, deschideti unul din "teste"(cu un clik). Incercati pe cel de la grupa 2 (pentru copii din clasele 7 si 8). Puteti sa listati cele 48 de intrebari si sa mergeti cu ele la cativa preoti. Apoi sa-mi spuneti cati au raspuns corect la mai mult de 40 de intrebari.
|
Nu-mi doresc sa raspund la un astfel de test. Referitor la centrare pe studiul biblic si nu pe trairea in Isus Cristos:
"La ce ti-ar folosi sa dezbati de-a fir-a-par nepatrunsele taine ale Sfintei Treimi, daca, lipsit in sufletul tau de virtutea smereniei, ai displace Sfintei Treimi? Intr-adevar, nu vorbele dibace si iscusite sint cele care fac omul sfint si drept in ochii lui Dumnezeu, ci viata cea de toate zilele traita in virtute."
"Dorinta de a cunoaste e fireasca la tot omul. Dar la ce-ar folosi stiinta de carte fara frica lui Dumnezeu? Fara indoiala, mai cistigat e taranul slujind Lui Dumnezeu cu smerenie, decit filosoful semet care, lasindu-si propriul suflet in paragina, se incumeta sa iscodeasca mersul stelelor."
Thomas Kempis-Imitatiunea Lui Cristos