View Single Post
Vechi 14.11.2011, 17:55:49
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
E adevarat ca poarta e ingusta dar aici osutafaraunu gresesti din nou in mai multe feluri.
1 Primii crestini erau majoritari fata de cei care erau rupti de biserica deoarece stim ca erezi au fost inca din primul secol. Inseamna ca ei reprezentau poarta cea larga?!?
La început exista o singură biserică, nu erau mai multe "căi" în creștinism. Schismele au apărut mai târziu.

Citat:
2 Crestinii ortodocsi nu sunt deja mantuiti si fata de populatia globului ei reprezinta un numar mic.
Nici creștinii adventiști nu sunt mântuiți decât în sensul că au acceptat calea mântuirii oferită de Iisus. Urmează să dezvolte acea "relație personală" cu El, să aibă loc procesul creșterii în Hristos. Dacă ortodocșii sunt un "număr mic" raportat la populația globului, adventiștii sunt o minoritate.

Citat:
3 Calitatea unei biserici se afla acolo unde gasim un numar mai mic?!?
Nu. Calitatea unei biserici se află acolo unde majoritatea componenților ei află calea cea dreaptă, așa cum am mai spus...

Citat:
4 Multi ortodocsii sunt doar cu numele de aceea si sectele isi au rolul lor. Prin atacul lor unii se intaresc altii cad. In special cad cei care nu se duc la biserica si nu stiu sa citeasca (vezi botezarile in masa la penticostali ale satelor de romi)
Nu știu care e situația analfabetismului în Biserica Penticostală, însă îți pot spune cum e în Biserica Adventistă: aici se cere studiul Scripturii, deci cele câteva cazuri de persoane analfabete (nu toate de etnie romă, dar toate de confesiune ortodoxă) pe care le-am cunoscut la mine în biserică s-au pus pe treabă și s-au alfabetizat!

Citat:
Apoi biblia ne invata ca credinta scade odata cu apropierea venirii Domnului. Dar voi si celelalte dominatiuni cresteti deoarece nu traiti cu adevarat crestineste. Apropo are biblia relatarii de fapte care nu ne ajuta la nimic care nu sunt cu folos ba dimpotriva mai mult n-e smintesc?
Hai sa vedem ce spune biblia despre voi:Avand infatisarea adevaratei credinte, dar tagaduind puterea ei. Departeaza-te si de acestia.
Hai să lăsăm considerațiile acestea pe seama lui Dumnezeu (că doar El cunoaște ce e în inima omului) și să ne situăm doar în domeniul dogmei/învățăturii/principiilor confesiunii respective.

Citat:
Care e puterea adevaratei credinte? Desigur Sfintele Taine.
Puterea adevăratei religii nu stă în mistere. Hristos și sfinții apostoli nu au vorbit despre "sfinte taine", ci despre o religie practică ce vine în ajutorul semenului și care învață să ne păzim de "calea cea largă" a lumii:

"Religiunea curată și neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani și pe văduve în necazurile lor, și să ne păzim neîntinați de lume." (Iacov 1,27 - versiunea Cornilescu*)