Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Nici măcar nu mă gândeam la euharistie, decum s-o amintesc. Cina Domnului și botezul sunt sacramente despre care se amintește în Noul Testament.
E o părere subiectivă, nesusținută de realitate.
Există minuni și-n adventism, însă nu putem defini "dreapta credință" prin prezența minunilor. Biserica Satanistă e plină de minuni, cu toate acestea e departe de a fi o biserică acceptată doctrinal.
|
Tu ai spus ca se vorbeste doar de invatatura si doctrina. Iar eu am adaugat ca in alte pasaje ale Sfintei Scripturi se scriu si altele. Desi si in acel pasaj era vorba si de urmarea cuvintelor spune de Mantuitor ( de exemplu cine nu va manca...).
In Sfanta Scriptura se mentioneaza si Sfantul Maslu, l-ati uitat ( si se observa ca in ortodoxie e exact cum scrie acolo, inclusiv untdelemn). Se mai spune si de iertarea si tinerea pacatelor de catre Apostoli, episcopi, de primirea harului, la inceput urmarea era vorbirea in limbi (azi e Mirungerea).
Nu e parere subiectiva pentru ca am completat cu pasajul urmator, adica dovada.
Am scris de mai multe ori si de minunile din adventism sau alte culte: soarele rasare, un om se insanatoseste, copii se nasc, stare de bine cateodata, dar pe care le regasim si al altii care nu stiu de Iisus, exemplu japonezii. Minunile sunt intamplari extraordinare, care sunt deosebite fata de cele normale. Mai exact ca acelea facute de Iisus sau Apostoli.
Mai departe, minunile sunt de doua feluri, divine si de la vrajmasul, in ocultism nu sunt minuni, ci inselari de la vrajmasul. Ramane in alta discutie cum le deosebim (am dat acum un link catolic pe un alt topic, de exemplu).