Ca si altele,obiceiul Craciunului s-a pervertit.
Sa spunem ca inainte in vremuri indepartate,cadourile erau simbolice si constau in fructe de sezon:mere,pere si nuci.Acum se dau diamante...
Nu cred ca este nimic extravagant ca de ziua Domnului sa daruiesti mici cadouri familiei sau sarmanilor,rau este sa fi obsedat de aceasta,sa bati magazinele zile in sir pt a alege cele mai scumpe obiecte si cele mai deosebite,astfel incat sa nu treci neobservat de nimeni!Rau este sa cultivi mandria copiiilor cumparandu-le lucruri nefolositoare,incompatibile cu inocenta lor specifica.Observ cum generatia mea de parinti creeaza monstri.Totul este explicat prin prisma unei dragoste nesanatoase:"imi iubesc copilul si vreau tot ce-i mai bun pt el!"Oare?
Cred ca ar putea coexista atat Nasterea Domnului cat si obiceiul de a imparti cadouri(pe care le aduce un Mos).Important este sa pastram proportiile!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|