View Single Post
Vechi 16.11.2011, 13:32:38
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Subiectul acesta poate fi foarte interesant de discutat iar daca s-ar face cu inima buna, cu dragoste si sinceritate fata de conditia umana si aproapele, fara prejudecati lumesti dar in duhul invataturii ortodoxe atunci cred ca ar fi un folos pt. toti .
Dar cum aceste conditii sunt tare greu de indeplinit ... cine stie ce folos vom dobindi !
Eu insumi sunt un om care am fost casatorit multi ani si care de si mai multi , de f.f. multi ani, sunt divortat si care am ales calea solitarismului.
Am intervenit pt. a scoate in evidenta o noua posibilitate de intimplare , care departe de a fi garantul unei vieti linistite in doi poate fi chiar mai rau decit atit .
De cite ori aud pareri asemanatoare cu ale sorei care a deschis acest thread imi aduc aminte de celebra carturie ,, ANTONEL " scrisa de Vasile Marcu.
Asadar, este posibil sa se gaseasca un barbat care sa nu vrea relatii sexuale pina la casatorie , parind astfel ca ce potrivit ar fi pt. ceea ce dorim noi, dar care dupa casatorie sa voiasca la fel, adica relatii trupesti din ce in ce mai rare dar care sa puna acent si importanta pe rolul femei in casnicie, adica in tot ceea ce insemna casa, copil, sot, si mai putin pe vocatia intelectuala si carierista a sotiei (sa nu intelegeti cum ca asa sustine ca un asemenea barbat si-ar dori o femeie nescolita !, doamne fereste !).
Cum ar fi in acest caz ? Iar legarea cu cununie de un om nu este o joaca ! Adica , ce daca nu merge, pai miine ma si duc si bag divort . Casatoria nu este o bunaplacere, nu este o gluma , nu merge de la sine ... ea este jug, este jertfa , este rabdare, infrinare, suferinta , indurare... si din cind in cind si putina bucurie .
Nu eu am facut ca o casnicie sa aibe aceste atribute dar asa cum calugaria (una din cele 2 variante de vietuire in aceasta lume) presupune o lupta continua cu vrasmasul si ale sale ispitiri, tot asa si casatoria (cea de a doua forma de vietuire binecuvintata in aceasta lume) este confruntata neincetat cu lucrarea si prezenta ispititorului .
Nu trebuie sa uitam acest lcru ! Trebuie sa fim bine pregatiti, trebuie sa avem duhovnici f. priceputi si induhovniciti ca sa putem birui ispitele , trebuie sa fim pregatiti in orice clipa pt. lupta duhovniceasca . Sa nu se creda cum ca o casatorie este un mare tort din care ne tot infruptam mereu . Nici pe departe . de asemenea trebuie sa stim ca nu se aseamana 2 casnicii intre ele si ca atare sa invatam sa rabdam si sa nu ne vaitam mereu de ceea ce nu este bine la noi si sa tinjim mereu la alte intimplari bune vazute la altii !

Deci sexul este un lucru destul de important in casnicie , dar nici pe departe nu este toul. Conteaza caracterul omului si dorinta lui de mintuire ! Asta daca voim sa traim in duh si adevar !