Doamne-Doamne, cate sfaturi si cate ipoteze?... Si pana la urma, s-ar putea ca bietei doamne sa nu i se potriveasca nici unul si sa faca cum considera ea mai bine.
Nu cunosc ce inseamna divortul desi am vazut de multe ori drama prin care treceau cei implicati. Pentru unii parea ca ar fi acceptat mai degraba o ruptura prin moarte decat prin divort. Daca moartea o aduce Dumnezeu, divortul este vointa omului care de cele mai multe ori nu este ca o limita a insuportabilitatii violentei sau desfraului partenerului, ci doar un moft sau un "conflict de interese".
Aici e greu sa poti da un sfat fiindca - daca se intampla sa fie urmat - e foarte posibil ca cineva sa sufere mai devreme sau mai tarziu. Poate cel mai "ortodox" sfat ar fi: "Doamne, Tu care m-ai facut si m-ai ridicat din noroiul pacatelor, da-mi putere sa cred cu toata fiinta mea ca nu ma vei lasa neajutorata in anii de pe urma. Mie teama de vremea ce vine, dar alaturi de Tine, de nimic nu voi duce lipsa."
Daca totusi, dorinta de a pune seara capul pe umarul unui "stapan al casei" este mai mare, atunci tot Dumnezeu le va orandui. Undeva exista cu siguranta un astfel de barbat, poate si el abandonat pe drum, cu un copil sau doi, sau poate ramas vaduv. Dumnezeu STIE TOT, nici nu trebuie sa-I spui prea multe, ca El le oranduieste, daca iti va fi de folos. Trebuie doar sa te rogi Lui, nu noua. Sfaturile noastre sunt subiective, pot aduce sminteala de multe ori. Un lucru e cert: cine cere sex inainte, ca o conditie, nu e un barbat cu care sa faci casa (buna). Daca in tinerete, Dumnezeu ne mai iarta ca suntem necopti, acum cand stim atat de bine cum stau lucrurile, nu se cade un astfel de compromis.