Citat:
Īn prealabil postat de florin.oltean75
Buna Oana,
Ma bucur ca ai gasit liman in Ortodoxie,
ca ai gasit aici trairile cele mai curate si patrunzatoare.
Ce meditatie poate misca mai mult si trezi sufletul cu putere decat ascultarea si inganarea cu lacrimi a "Luminii Line" la vecernie?
Dar avem nevoie pe langa emotie curata si de patrundere intelegatoare in adancul Lui Dumnezeu.
In crestinism nu am inteles cum sa tin "mintea fara forma" in rugaciune, asa cum indeamna cu dragoste Sfantul Grigorie Palama.
|
Eu in ortodoxie am invatat sa renunt mai intai putin cate putin la ideile mele preconcepute si sa astept cu rabdare. Initial cateva luni bune am citit paraclisul Maicii Domnului zilnic de doua ori pe zi, cand ma trezeam si cand ma culcam, il aveam in canon, se razvratea totul in mine, simteam ca ma dor genunchii, ca nu inteleg nimic din rugaciunea asta, citeam si parca citeam asa gol si fara rost. Cand i-am spus asta parintelui duhovnic, mi-a spus "tu citeste acolo ca dracii stiu" si am citit in continuare. Apoi dupa un timp am inceput sa simt multa bucurie si dragoste cand citeam, si se amplifica de fiecare data. Asta a fost inceputul meu in ale rugaciunii.