View Single Post
  #198  
Vechi 18.11.2011, 22:52:32
Karine Karine is offline
Member
 
Data înregistrării: 15.01.2011
Religia: Ortodox
Mesaje: 76
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Ce serviciu ai? Lucrezi in constructii?


Si aveai si acelasi volum de masa ca ceilalti,nu? Depinde si ce intelegi tu prin "colegii" de sala.



Si la fel de simplu: colesterolul se gaseste in galbenus. Macar atata lucru trebuia sa stii in 2 ani de sala,ca galbenusul SE ARUNCA (sau cum spuneai tu,maxim unul pe zi) si se mananca doar albusul (de preferat crud - sper sa nu ma iei cu salmonela ).
....iar lecitina (care leaga si transporta colesterolul prin sange si ajuta la eliminarea lui) se gaseste in albus.
'cum de in societatile traditionale oamenii pot manca preparate continand 10-20 oua si nu isi "dau peste cap" ficatul"" a fost intrebarea unor nutritionisti.. si au inteles ca secretul sta in modul de preparare..atat tip cat se bate albusul impreuna cu galbenusul (deci se leaga colesterolul cu lecitina ) valorile colesterolului nu cresc... deci , asa cum concluzioneaza acei nutritionisti, oul fiert tare creste colesterolul (lecitina si colest sunt separate) dar omleta e OK.. partea problematica vine de la uleiul in care se coace omleta... si nu, nu se foloseste niciodata la gatit ulei de masline; acesta doar la salate; bun de prajit e cel din samburi de strugure... cica...
stiinta sustine azi ce va nega maine.
__________________
ESTE
Reply With Quote