Citat:
Īn prealabil postat de Raoul
Daca omul e vegetarian la ce i-a mai lasat Dumnezeu caninii? Din greseala,nu?  In fine,carnea nu e asa rea precum crezi,poti gasi destule dezavantaje si la legume...
|
Am stat si m-am gandit de ce oare de avem canini. Am facut niste legaturi. Avem 4 randuri de canini, corespondente celor 4 zile din saptatmana, celelate 3 zile fiind cele de post.
Dar mai este o intrebare mare la care chiar as vrea sa ne raspundem: Oare Adam si Eva aveau canini? sau canini au aparut in timp prin decaderea omului? Oare de ce Sfintii Parinti traiau doar cu apa si paine uscata? de ce nu ar fi mancat si ei carne daca au avut canini? oare nu au tins ei spre Adamul cel de dinainte de caderea din Rai? Adam in Rai manca carne? Spre ce ar trebui sa tindem: spre lume sau spre spre cele de sus? Bineinteles ca nu este suficienta pentru mantuire doar renuntarea la carne...dar face parte si acest aspect din asceza noastra, din treptele desavarsirii fiecaruia.
Bineinteles ca sunt si legume cu dezanvantaje pe care cel putin eu le evit.
Citat:
Īn prealabil postat de Raoul
Deacord cu tine aici! Unii le divinizeaza. Si cand te gandesti ca stau 72 de ore in stomac...
|
O dieta vegetariana poate fi de multe ori gresita (desi per asamblu este mai putin daunatoare, decat cea bazata pe produsele de origine animala)...sunt cateva legume care ar trebui evitate...eu le-am postat chiar la inceputul topicului.