View Single Post
Vechi 19.11.2011, 03:09:53
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Daca Adam si Eva aveau canini... Probabil ca da. Ca daca am spune ca au aparut pe parcurs inseamna ca am fi sustinatorii darwinismului. Sau probabil au aparut in momentul caderii,cand lumea si legile fizicii s-au modificat
Sfintii parinti care traiau doar cu apa si paine tindeau spre sfintenie,spre desavarsire,renuntau la tot ce e lumesc. E absurd sa spunem ca doreau sa fie ca Adam si Eva,care ma indoiesc ca aveau paine. Cel mai probabil sfintii vroiau sa ajunga ca ingerii,fara trup mai exact.
Nu vad de ce ar fi pacat sa mananci carne,nu scrie niciunde in Biblie. Si nu renuntarea la carne duce spre mantuire,ci infranarea de la orice. Trebuie sa te lepezi de ceea ce te domina,indiferent ca facem referire la alimentatie,imbracaminte,vicii etc. Sper ca am reusit sa ma fac cat de cat inteles.

Doamne-ajuta!
Consumul de carne presupune sacrificarea unei fiinte/creaturi/ pt binele tau egoist.Daca am face-o cat mai rar cu putinta sau deloc,probabil ca am creste in ochii lui Dumnezeu.Insa majoritatea nu o facem deoarece suntem comozi,cautam satisfacerea gustului si cadem prada unei slabiciuni bolnavicioase,care ne mentine in acelasi cerc vicios.
Spunem ca nu putem face 2 pasi fara proteine,desi nici nu acceptam ideea de a incerca macar 2 saptamani o dieta exclusiv vegana.

Am observat la multi tarani ca sunt milosi si nu pot ucide singuri un animal pt a-l manca,ci merg si roaga pe altcineva in sat sa sacrifice.Si asta este un indiciu destul de interesant,unde este spiritul de vanator darwinian?

Nu condamn pe nimeni,dar stiu din proprie experienta ca avem nevoie de mai multa vointa si daca reusim cateva posturi,poate reusim intreaga viata...

in fine,acest subiect este destul de controversat si asa...nu vreau sa supar pe nimeni,doar fac conversatie.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote