View Single Post
Vechi 19.11.2011, 19:00:47
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Daca Adam si Eva aveau canini... Probabil ca da. Ca daca am spune ca au aparut pe parcurs inseamna ca am fi sustinatorii darwinismului. Sau probabil au aparut in momentul caderii,cand lumea si legile fizicii s-au modificat
Hai sa te intreb altceva...inainte de decaderea din Rai, Adam si Eva erau carnivori?

Citat:
Sfintii parinti care traiau doar cu apa si paine tindeau spre sfintenie,spre desavarsire,renuntau la tot ce e lumesc. E absurd sa spunem ca doreau sa fie ca Adam si Eva,care ma indoiesc ca aveau paine. Cel mai probabil sfintii vroiau sa ajunga ca ingerii,fara trup mai exact.
Poate citatul asta te lamureste: "Sfinții au făcut nevoințe grozave, înfricoșătoare și au ajuns la starea lui Adam înainte de cădere, când fiarele în prezența lor leapădă starea lor de fiare. Ca exemplu, apropape contemporan, avem pe Sfântul Serafim de Sarov și blândețea fiarelor din pădure. Sfinții iubesc toată făptura lui Dumnezeu."

Citat:
Nu vad de ce ar fi pacat sa mananci carne,nu scrie niciunde in Biblie. Si nu renuntarea la carne duce spre mantuire,ci infranarea de la orice. Trebuie sa te lepezi de ceea ce te domina,indiferent ca facem referire la alimentatie,imbracaminte,vicii etc. Sper ca am reusit sa ma fac cat de cat inteles.
Geneza 1, 29 este destul de clara. Eu am intrebat mai multi duhovnici si m-au lamurit ca omul inainte de decadere nu consuma carne. Nu intamplator marii parinti au tins spre acest nivel (ideea ta cu ingerii ma face rad )

Pe pamant, toate sunt ingăduite de Dumnezeu, dar nu toate ne zidesc: „Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de acestea”. (1 Corinteni 6, 12).
Reply With Quote