Subiect: In familie
View Single Post
Vechi 19.11.2011, 19:17:34
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cred_cu_adevarat Vezi mesajul
Ce ati face in locul meu?
În locul dv mi-aș aminti de porunca a 4-a și aș asculta de mama. Așa cum foarte bine a spus antevorbitoarea mea, puteți face fapte de milostenie în multe alte feluri și este preferabil să vă alegeți o modalitate în care darul dăruit să ajungă la cel care are cu adevărat nevoie. Nici eu, de regulă, nu dau nimic cerșetorilor, deși dau 2 la sută din venit Bisericii și contravaloarea unui prânz pe săptămână săracilor. Dar, în acest scop, dăruiesc fie pacienților mei despre care știu în mod sigur că sunt în nevoie, fie programului diaconal al parohiei mele, administrat de oameni în care eu și preotul paroh avem multă încredere. Asta, fiindcă cerșetorii nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi: în privința asta vă recomand un film excepțional al lui Nae Caranfil: Filantropica. Mama probabil că judecă a fi imprudență a deschide persoanelor necunoscute, iar a le primi în casă cu atât mai mult. Și bine face. Îmi face impresia că nu sunteți departe de vârsta adolescenței, care e o vârstă a oscilației: lumea ba e minunată, ba e o hazna. În realitate, trăim într-o lume pestriță, în care coexistă, alături, grâul cu neghina. Sunt și răi pe lume, există chiar oameni capabili să spargă case. Ei acționează în baza unor ponturi, iar ponturile chiar se vând și se cumpără.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote