Citat:
În prealabil postat de Raoul
Ovidiu,in Facerea 1,29 de care ai amintit achiar tu spune clar de animalele domestice! Deci care erau alea salbatice (care se tarasc pe pamant)?
Raspunde la obiect,nu are rost sa ne luam cu povesti,citate si sa umplem "n" pagini in contradictoriu.
|
29. Apoi a zis Dumnezeu: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră.
Nu vad unde scrie aici de animale...poate tu vezi animale in acest verset...eu unul nu vad.
Citat:
Ia spune,eu care mananc carne,atunci cand tin post la mine chiar se simte o nevointa si o lupta cu sinele,insa un vegetarian pentru ce va fi "rasplatit"? El oricum posteste din fire... Stiu,postul nu consta doar in alimentatie,insa ma refeream strict la acest aspect.
|
Eu unul nu ma compar si doresc sa ma compar cu tine si cu nimeni. Fiecare se nevoieste atat cat
poate si doreste. Vointa insa trebuie dezvoltata mai mult. Discutand strict de alimentatie si post...eu nu sunt in masura sa iti rapsund pentru ce va fi rasplatit un vegan. Dumnezeu este cel care stie mai bine decat noi. Asa cum insa tu pui problema reiese ca veganul tine post din fire si nu se nevoieste cu nimic. Dar nu judeca frate. Ai stat sa te gandesti cat s-a nevoit un vegan ca sa ajunga la a posti din fire? Sau tu crezi ca un vegan nu mai pofteste din cand in cand la carne? Mie unul mi se mai intampla, iar cand poftesc imi intorc privirea de la acea bucata de carne, zic Doamne iarta-ma, pentru ca si poftitul e pacat.
Citat:
In fine,daca o sa ajung in iad cred ca am sanse minime sa fiu trimis acolo datorita carnii. Tu esti fixist pe ideea ta.
|
Hmmm...pai hai sa vedem care este fixist? Eu unul am precizat si precizez ca nu alimentatia (postul alimentar) ne asigura mantuirea...ea este doar un aliat. Daca citesti prima pagina a topicului poate intelegi mai bine. Imi pare rau ca ideile Sfintilor nostri parinti sunt fixiste...eu insa am sa incerc sa le urmez...
ps: un vegan care se presupune ca tine post permanent (alimentar)...trebuie sa o faca pentru mantuirea sufletului (pentru iertarea pacatelor) si nu pentru trup sau spre mandrie ca el este mai presus decat restul...aceasta este cheia...veganul fara rugaciune si credinta este ca si chirurgul fara bisturiu.
"Viața înfrânată duce la redobândirea sănătății încât să poți deosebi binele de rău."