View Single Post
Vechi 20.11.2011, 23:43:45
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Rapid,scuze.Daca Dumnezeu stia si stie tot,stia si ca va pica Adam.Daca spunem ca nu stia atunci inseamna un Dumnezeu imperfect,cu actiuni scapate de sub control.Deci nu l-a predestinat sa cada,ci doar a ingaduit sa cada.
Exact aceasta este și părerea mea. La fel a procedat Dumnezeu și cu mine. Nu m-a predestinat să cad, dar îmi îngăduie să cad ca exercițiu al libertății mele.

Citat:
Adica l-a lasat de capul lui,liber arbitru,si primul om,cel care trebuia sa aleaga binele,a ales raul.De ce oare?Ce a fost gresit in Adam?Partea rea a fost mai puternica?Inseamna ca natura umana...in esenta ei...si stiind asta...:) Explicati-mi dvs cum altfel.
Dar ce a fost greșit în Lucifer, că a căzut ? Au nu știa Dumnezeu că va deveni arhidiavol de când l-a făcut ? Să însemne asta că natura angelică....în esența ei... și știind asta....:)...

Dar cum de a căzut Lucifer și ai lui, dar ceilalți îngeri nu au căzut ? De ce a căzut Adam și cad atât de mulți oameni, pe când sfinții nu cad, ori, de cad, se ridică ? Oare nu este aceeași natură îngerească la toți ? Nu împart oamenii aceeași natură umană ? Alegerea pe care o fac, spre Dumnezeu sau spre ei înșiși, iată diferența. Aleg pe Dumnezeu (cei care Îl aleg) ca efect al grației ? Da. Numai că ea, grația, e ca razele Soarelui: aceeași pentru toți. Unii își curăță fereastra sufletului lor, ca să le intre Sol Invictus în inimi, pe când alții lasă jegul și buruienile să acopere fereastra, nu îngăduie Soarelui nostru să intre, după care se plâng că oamenii sunt predestinați spre rău.
Asta e.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote