View Single Post
Vechi 21.11.2011, 12:44:53
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Cu citatu ala am gresit,nu am fost atent,le-am incurcat. In fine,tot nu mi-ai raspuns la intrebarea initiala: care erau animalele salbatice si care erau domestice? Si ce intelegi tu prin fiecare (domestic si salbatic). Facerea 1,25 spune asa:

"A făcut Dumnezeu fiarele sălbatice după felul lor, și animalele domestice după felul lor, și toate târâtoarele pământului după felul lor. Și a văzut Dumnezeu că este bine."

Deci cum e pana la urma?
Iarasi le incurci ...la Geneza 1, 25 se precizeaza doar de animale salbatice si domestice...dar nu se precizeaza nimic ca ar fi hrana omului, la Geneza 1, 28 se precizeaza clar sa le STAPANEASCA si nicidecum ca hrana...in schimb la Geneza 1, 29 se precizeaza FOARTE CLAR ce i-a fost dat omului pentru HRANA.

Intebarea cu animale salbatice si domestice nu este cocludenta pentru simplul fapt ca ele i-au fost date spre STAPANIRE. Un exemplu: taranul de la tara stapaneste calul pentru munca campului si nicidecum pentru hrana, desi si carnea se cal se foloseste in alimentatie! La fel sa spunem si cainele sau pisica sunt animale domestice pe care insa unele poapoare le sacrifica pentru hrana (de ex pisica)...asta nu inseamna ca este bine. Nu tot ceea ce ne este ingaduit ne este si de folos.

Last edited by ovidiu b.; 21.11.2011 at 12:50:02.
Reply With Quote