View Single Post
Vechi 21.11.2011, 13:10:12
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Am inteles si eu ideea topicului,si la fel de normal am intrebat cum iei proteinele dintr-o alimentatie strict vegetariana. Mi s-a raspuns pe alaturi... S-a ajuns la colesterolul din galbenusuri si alte ineptii. NU vreau sa mi se dea dreptate,doar am pus niste intrebari. De ex. cand m-a intrebat ce manca Adam in Rai mi-am dat cu parerea,am spus ca tind sa cred ca nu manca nimic etc. Sunt si eu la fel de necunoscator ca voi,vroiam doar sa rezolvam "misterul". Insa intr-un mod logic si cat mai pertinent,sau mai bine spus privind problema dintr-un punct de vedere cat se poate de neutru. Pana una alta lasati-ma pe mine cu carnea
Am precizat foarte clar principalele sursele de proteine vegetale. Bineinteles sunt si alte surse de ex fulgii de drodie inactiva care contine 43% proteina vegetala.

Este știut faptul că proteine de origine animală, se distrug prin procesare termică, deci pentru a beneficia de ele ar trebui să mâncăm carnea crudă. Proteinele de origine animală duce la creșterea nivelului colesterolului din sânge si la riscuri mai mari pentru ateroscleroza, cancer, osteoporoză, boala Alzheimer și pietre la rinichi, ca sa numim doar câteva din bolile cronice.

În prezent se cunoaște că prin sisteme metabolice foarte complexe, organismul omenesc poate obține toți aminoacizii esențiali din varietatea naturală de proteine vegetale pe care le avem în fiecare zi (soia, orz, ovaz, spirulina). Nu este nevoie să mâncam cantități mai mari de proteine vegetale sau sa planificăm în mod meticulos fiecare masă. Din nefericire însă, conceptul existent legat de calitatea proteinelor a ținut în umbră în mare masură aceste informații.

ps: fa-ma atent une am precizat ca galbenusul de ou contine colesterol?...te rog cand afirmi ceva asigurate ca ai si pe ce te baza...
ps: eu m-am convins singur nu vreau sa conving pe nimeni de "beneficiile" carnii

Last edited by ovidiu b.; 21.11.2011 at 13:15:41.
Reply With Quote