Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Vă mulțumesc pentru răspuns dar, cu toată sinceritatea, vă mărturisesc că nu pot să pricep care este resortul psihologic care îl poate face pe un individ care crede, la nivel dogmatic, că este foarte posibil să fie predestinat damnării, că s-ar putea ca acțiunile și alegerile lui să fie irelevante, să se mai intereseze de religie, de morală etc.
|
Va inteleg perfect,si eu am aceiasi nedumerire cu privire la propria mea persoana :) Odata un alpinist profesionist se plimba pe marginea unei prapastii.Prea sigur de sine aluneca si cade.In cadere reuseste sa se apuce de un tufis ce crescuse intre stanci.In timp ce se tinea de el,observa cum tufisul,sub greutatea corpului,incepe sa se rupa.Disperat,urla: ,,Doamne ajuta-ma!".Din cer se aude o voce: ,,Singur,ai incredere in ce decid eu,da-ti drumul si vei vedea!".Alpinistul se gandeste putin si spune cu o voice stinsa: ,,In afara de Tine nu mai este nimeni pe acolo?" :)
Raspunsul este ca am incredere in judecata si decizia Lui.
Daca este un Dumnezeu perfect drept si perfect bun atunci nu poate decide gresit cu privire la mine,indiferent care ar fi decizia.Ma stie mai bine decat ma stiu eu.Nu exista om care sa nu isi doresca mantuirea,nici eu nu fac exceptie.Insa am lasat in voia Lui decizia,eu incerc sa fac ce am de facut,cu ajutorul Lui daca doreste,si la final momentul adevarului.Sau mai devreme,depinde.Sau as putea abandona,sau sa aleg ceva mai comod pentru linistea mea.Dupa o lunga analiza,acum ceva timp,am decis sa ramin pana la final pe acest drum,daca asta va fi si voia Lui.In caz contrar ii pun intrebarea alpinistului.In orice situatie va veni si clipa cand voi sta fata in fata cu raspunsul.Putem pleca oricand de pe lumea asta,cat de pregatit este fiecare asta este o intrebre foarte dificila.
Sper ca nu v-am suparat,este specialitatea casei sa fiu antipatic.Va doresc o seara placuta.Dumnezeu sa va aiba-n paza Sa.