Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
Problema câinilor vagabonzi s-ar putea să nu se rezolve nici prin omorârea lor, atâta timp cât nu se merge la cauze, la sursa proliferării lor în stradă. Iar asta o reprezintă posesorii de animale iresponsabili, care își lasă câinii să se înmulțească la întâmplare, după care abandonează puii pe străzi, prin parcuri, pentru că le e milă să-i omoare.
|
Bun, si ce propuneti?
Ar trebui sa-i omoare ei, nu Primaria?
Daca serviciul de sterilizare ar fi gratuit pentru posesorii de caini care nu sunt de rasa, probabil n-ar mai fi cazul sa fie abandonati puii si nici omorati.
Dar s-a gandit cineva sa puna problema asa?
Am scris si mai sus, la ora actuala cred ca majoritatea cainilor provin din acei caini care au fost lasati in libertate si nu au avut niciodata stapan.
Ar trebui sa se inventarieze 10000 caini cu cipuri cheltuindu-se zeci de mii de Euro, ca nu cumva 1 din acei 10.000 sa fie abandonat pe strazi si daca e abandonat sa fie tras stapanul la raspundere?
Sunt sigur ca ar fi primari care ar vrea asta, in Bucuresti se propusese asa ceva, ca unde se cheltuie 10.000Euro din banul public (cu utilitate sau nu) mai este loc de 20-30.000 Euro spagi si comisioane.
Cred ca e mult mai ieftin sa platesti un serviciu de ecarisaj, cand ajunge pe strazi sa fie prins, stapanul are termen o luna sa-l caute la ecarisaj, inca o luna sa fie adoptat sub semnatura si in conditii drastice, cand expira termenul - eutanasiat nu intretinut ani de zile si inchis in 2m2 in conditii mizabile - cica asta e umanism.
E umanism pentru cei care fac bani din intretinerea acestor caini, nu m-ar mira sa fie ei in spatele asaziselor ONG -uri pline de iubire pentru caini, care tipa pentru ei dar nu fac nimic efectiv sa schimbe situatia.