uff unii oameni cred ca se trezesc dimineata cu fata la cearsaf :) nu vreau sa conving pe nimeni ca am dreptate, ca nu pot zice ca as avea, ca atat cei care zic ca trebuie omorati cat si cei care zic ca nu trebuie omorati nu gresesc dar nici nu au dreptate din anumite puncte de vedere ...
de ce sa nu dezbatem aceasta tema, mai ales ca e forum ortodox, sa vedem unde se ajunge? se poate gasi o solutie sau nu ? exista idei care sa micsoreze poate impactul acestei decizii?
de ex la mine in iasi, este o femeie care ia cainii de pe strada, are un teren in afara iasi-ului unde a adunat vreo 60 de caini si 30 de pisici. mai are cativa voluntari care o ajuta si le da de mancare, ii duce la veterinar, la sterilizat, are grija de ei, si inca tot mai aduna ... vreau si eu sa aud parerile iubitorilor de caini (eu ma exclud pentru ca am zis de la inceput ca nu imi plac cainii si cel mult le-am dat de mancare pe strada, dar mai mult nu) ce au facut din punct de vedere crestin, ortodox, pentru un caine, in afara faptului ca le-au dat de mancare.
multi "iubitori "arata cu degetul si judeca pe cei care sunt de accord cu aceasta lege, cand ei insisi nu au facut mai nimic ca sa impiedice acest lucru. sa auzim si noi, da eu am 50 de caini si am grija de ei si le dau de mancare si ma joc cu ei ... sau sa auzim ca eu m-am dus la primarie si am vb cu X, cu Y, cu Z si am vrut sa strangem fonduri pentru padocuri si am realizat lucru A, B, C ... sau eu cunosc pe ruda cutare, sau prietenul cutare care din salariul lui a reusit sa faca un adapost pentru 10 caini ... sa auzim si noi ce fapte bune s-au facut in privinta cu aceste fiinte ... de ex cum a zis Heaven si trebuie felicitata : "Cainii pe care eu i-am luat de pe drumuri au fost tinuti in conditii bune,operati daca a fost cazul,vaccinati,dresaj daca au fost probleme de comportament si ulterior plasati in familii adoptive iubitoare,atat in Romania cat si in tari ale Europei."
poate inca se mai poate face ceva, la urma urmei legea e pentru cainii de pe strazi, dar pentru cei care sunt in adaposturi nu e nici o problema ...
dar na, daca este un subiect inutil, rugam admin sa il inchida si gata.
restul nu va mai certati ca nu e frumos.
Last edited by Mirela0110; 23.11.2011 at 15:33:47.
|