View Single Post
  #238  
Vechi 23.11.2011, 17:43:57
ovidiu b.
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit Surse de calciu natural

Putini stiu faptul ca numeroase legume, fructe, cereale si seminte reprezinta o importanta sursa de calciu pentru alimentatie.

• Astfel nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra: brocoli, varza, conopida, spanac, salata verde, fasole verde, andiva, sfecla rosie, usturoi, ceapa verde, hrean, telina, patrunjel, ridiche, gulie etc.

• Migdalele, alunele, nucile, fisticul, smochinele uscate sunt cunoscute si recomandate de nutritionisti ca fiind surse importante de calciu.

Consumul semintelor de susan (2 lingurite pe zi cu miere) este renumit in tratarea deficitului de calciu din organism. In amestec cu mierea ajuta la fixarea calciului in organism.

• Nu in ultimul rand, soia si tofu (obtinut din laptele de soia) reprezinta surse valoroase de calciu. De asemenea, consumul zilnic al laptelui de soia (1 pahar pe zi) ajuta la refacerea depozitelor de calciu din organism. Nautul, este o sursa bogata de calciu.

• Alte cereale bogate in calciu: amarant, quinoa, teff. Quinoa este o sursă extraordinară de calciu, asimilat mai ușor decît cel din lapte. „Quinoa conține mai mult calciu decît laptele, ajutand astfel la întărirea scheletului, a oaselor și cartilajelor. Astfel, quinoa poate fi un bun factor de protecție împotriva artritei, degradării oaselor, malabsorbției calciului și a altor dereglări similare”. La fel si amarantul contine mai mult calciu si magneziu decat laptele de vaca.
Reply With Quote