Citat:
În prealabil postat de anita
D-voastra imi dati exemplu de animale salbatice ,cainii sunt buni prieteni ai omului.
Mi se pare o dovada de lasitate sa omori un animal fara aparare.
Si sotul meu a fost muscat de un caine dar nu vrea uciderea lor.
|
Poate cei tinuti acasa, tocmai am spus in mesajul precedent ca am vazut un documentar (Discovery) despre cainii vagabonzi in care se spunea ca acestia devin animale salbatice. Unii din ei, sa spunem. Asadar avem haite de lupi prin oras, din fericire la mine in oras nu mai sunt prea multi, vad ca in alte orase sunt destui. Ursii sunt protejati, dar cand un urs musca pe cineva este omorat.
Avem sfinti iubitori de animale, sa ne aducem aminte de Sfantul Dimitrie Basarabov care nu a mai umblat incaltat pentru ca a calcat pe un cuib. Dar in ultimul timp, import probabil din SUA sau din vest a aparut o dragoste obsesiva peste limite fata de animale. Aceasta isi are originea cel mai probabil in imprumutarea ideilor hinduse sau budiste. Cum sa omori un animal cand e poate strabunicul?
Si asta probabil o fac cei ce stau la oras, pentru ca la tara cainii stau in custi de cele mai multe ori legati in lant. Taranii nu stau si se uita la gaini, cineva trebuie sa le taie. Mentionez ca si eu din perioada in care aveam conceptii orientale nu mai omor nici macar o musca, doar tantari in ultimul timp ma indur sa mai omor.
Cand am fost muscat mergeam la facultate. Am facut injectii iar la spital mi-a spus doctorita ca o gramada de profesori si studenti au venit in acea perioada la injectii, probabil haita aia musca tot ce prindea.
Cea mai mare problema e ca cineva le da sa manance. In acel moment ei se simt datori sa apere acel teritoriu, asa ca poate fi tot teritoriul din jurul unei case sau bloc sau o portiune de trotuar. M-am uitat de 2-3 ori la emisiunea cu imblanzitorul de caini, ei sunt totusi niste animale.