View Single Post
Vechi 26.11.2011, 00:48:20
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
hey noesis, vad ca tii un pic de ranchiuna... nevermind :)

parintele se consulta si el cu mai marii lui, bineinteles.

apropo, aici se cere parerea ortodocsilor.
Nu tin nici un fel de ranchiuna. Plus ca pentru mine regulile sunt foarte clare acum. :)

Dar nu ai explicat cum se impaca cele doua atitudini....ce zice parintele de la biserica e bine, ce spune Patriarhia, nu.

Bun, si sa spunem, dezlegare la carne joi. Dar un curcan e maaaare, ce faci cu carnea care ramane? O mananci, sa spunem, nu vineri, dar sambata, duminica?

Ce vreau sa spun: decat sa te ascunzi (nu vorbesc de tine Mirela, ci in general de ortodocsii in SUA), dupa deget cu o dezlegare data pe ochi verzi...mai bine recunosti ca vrei sa fii in rand cu lumea si o zi de post in plus in minus nu se prea pune, dupa cum cred ca mai toti de fapt cred, inclusiv preotii...

Si vorbind de 1 decembrie. Acum cativa ani am fost invitata la o receptie oficiala organizata de ambasada Romaniei la Sofia, pe 1 decembrie. Multi si importanti invitati, inclusiv patriarhul Bulgariei. Multa si aleasa mancare, traditional-romaneasca, adica multa, multa carne. Eu ma intrebam ce/cum sa fac. Sa mananc din mici si sarmalute, frigarui si cate altele sau sa stau doar cu ce o fi de post daca o fi altceva in afara de muraturi. Cand ma uit mai bine patriarhul Bulgariei impreuna cu un amic monah aveau in fata cate o farfurie plina de tot felul de bunatati din carne. M-am gandit ca daca el si-a dat, ditamai patriarhul, dezlegare, dezlegarea se prelungeste si la mine. :D