Subiect: Stilistii
View Single Post
Vechi 26.11.2011, 08:06:00
tunadd tunadd is offline
Banned

Data înregistrării: 24.11.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Sarbatorile sunt legi rituale. Din moment ce acestea s-au pastrat, nu s-a atins esenta nici semnificatia dogmatica a lor, inseamna ca legea se respecta. Hotararile sinoadelor ecumenice au stabilit "limitele protectiei semantice a stradaniei comune a comunitatii ecleziastice". Noi, ortodocsii de rit nou, n-am iesit niciodata din aceste limite. De exemplu cinstim Ziua Domnului Duminica, nu Sambata, dar asta nu inseamna ca am incalcat porunca decalogului. Crestinii pe stil vechi s-au rupt insa de corpul ecleziastic, de stradania comuna, deci au la ce medita.
Biserica pana la primul sinod a tinut sarbatorile intr-o maniera mai iudaica.In Iudaism, lunile anului sunt determinate dupa luna noua.Vechiul calendar bisericesc de la inceput nu pusca.Asta e problema.Are erori astronomice.Daca Sfintii parintii nu au fost ghidati de Duhul Adevarului in aceasta directie, de ce sa credem ca au fost in celelalte decizii ale sinodului?Sa zicem de exemplu in venerarea Duminicii, divinitatea lui Iisus, sau dogma Sf Treimi?

"Calendarul Iulian intocmit de Sosigene, neglija o mica diferenta (de 11 mi*nute si 14-15 secunde pe an), cu care anul civil sau calendaristic era de fapt mai lung decat cel tropic sau astronomic si cu care deci calen*darul ramanea in urma fata de acesta, in fiecare an. Aceasta mica dife*renta, imperceptibila intr-o viata de om, creste cu timpul si devine per*ceptibila in perioade mai mari de timp : in 128 de ani ea se ridica la o zi, in 384, la trei zile, si asa mai departe. Prin urmare, la fiecare 128 ani, anul civil al calendarului Iulian ramanea in urma celui astronomic cu o zi, iar la fiecare 384 ani cu 3 zile. " http://www.crestinortodox.ro/liturgi...pus-70732.html

Nu sunt Ortodox de rit vechi, dar eu zic ca Ortodocsii de rit nou s-au rupt de corpul ecleziastic, de stradania comuna si de Biserica si au iesit in afara Bisericii, atunci cand au calcat legea parintilor ei bisericesti.Multe biserici au fost initial impotriva acestei schimbari.Cei care au schimbat legea au fost masoni si membrii ai lojei masonice.. Meletie, Athenagoras, etc...
Reply With Quote