View Single Post
Vechi 26.11.2011, 16:18:03
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Sonia19 Vezi mesajul
Imaginati-va ca stiu care este rolul bilei. Tocmai de aceea spun ca bila nu topeste proteinele niciodata. Bila actioneaza NUMAI pe metabolizarea lipidelor, prin formarea de chilomicroni. Carnea se "topeste" numai prin actiunea enzimelor (sucul biliar este SINGURUL care NU contine enzime) proteolitice- pepsina, tripsina, chimotripsina si carboxipeptidaza.

Eu nu m-am luat de forma in care au fost expuse informatiile, ci de faptul ca sunt eronate. Si nu sunt primele informatii gresite medical pe care le-am citit in cartile Parintelui- care, apropos, nu a terminat Medicina, ci doar a audiat diverse cursuri din cadrul acestei facultati.
La oamenii bolnavi de pancreas, deficitul de enzime il acopera chiar bila. Loja hepato-biliara lucraza in tandem cu loja spleno-pancreatica. Cand bila nu functioneaza la parametrii normali, secretia pancreatica tinde si face eforturi ca sa introduca in duoden ceea ce nu poate baga bila (adica enzimele necesare digerarii alimentelor). Dar cand pancreasul nu mai elibereaza enzime suficiente digerarii, atunci loja hepato-biliara incearca ea sa introduca si sa suplineasca in duoden ceea lipseste din secretiile enizimatice. Deci bila si pancreasul sunt organe care se completeaza si isi pot transfera sarcini unul de la celalalt.
Deci secretiile biliare contin si enzime pentru a suplimni deficitul pancreatic, deci la digestia carnii participa si bila. Carnea contine pe langa proteine si grasimi...aici batea moneda parintele. De unde pana unde exprimarile parintelui sunt eronate numai dmv. stiti.

Last edited by ovidiu b.; 26.11.2011 at 16:34:05.
Reply With Quote