View Single Post
Vechi 26.11.2011, 17:56:56
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul

Ptr. Lore : am vazut ca esti tare la teorie. Dar pana nu calci macar asa un pic prin America eu zic sa nu-ti mai dai cu parerea despre traditia lor de Ziua Recunostintei.
bat-o norocul de teorie, ca e zero fara de practica.
Da, am stat azi nopate si m-am gandit. Vazand situatia din exterior mi-am permis sa fiu obiectiva, pe cat am putut. Sunt convinsa ca daca as fi fost acolo, lucrurile ar fi stat altfel.
Zic asta deoarece vad soarta romanilor din diaspora. Ca sa supravietuiasca printre straini, fac tot soiul de compromisuri.
Mai, e greu de voi, e greu si de noi.
Voi sunteti singuri printre straini, intr-o tara neortodoxa. Noi suntem printre cunoscuti intr-o tara ortodoxa(cel putin declarata). Caci ai ajuns sa fi un ciudat fie si intr-o astfel de tara daca te inchini inainte de a manca mancarea de la restaurant. Cand intr-o tara neortodoxa nu te poti manifesta conform randuielii tale e de inteles. dar cand nu poti face lucrul acesta intr-o tara ortodoxa, e trist.
In defintiv, imparatia lui Dumnezu incepe inlauntru nostru. Caci poti ajunge in iad, traind langa Piata Rosie, in Rusia sau te poti mantui traind in Las Vegas(parca acolo era raiul jucatorilor de noroc, nu?). Cred ca singura conditie e sa nu uitam ca suntem crestini. Si intotdeauna, acolo unde exista cadere exista si har , ca omul sa se poata ridica.
Faptul ca America a dat sfinti, e lucru stiut de toata lumea. Asadar, in aceste conditii, orice cuvant devine inutil. Cred ca au si americanii modele destule. Ramane doar sa le urmeze.
Cat de minunat E Dumnezeu! In cele mai avriata locuri de pe pamant au trait sfinti, tocmai ca sa ofere crestinilor de pretutindeni exemple de vietuire crestina.