Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Revenirea filetismului interbelic în actualitate demonstrează cât de defazați sunt adepții unor asemenea idei la lumea contemporană. Aproape nimeni nu mai sesizează deprecierea ”catholicității” ortodoxiei "
|
Ce intelegi tu mai exact prin catolicitatea ortodoxiei?
Citat:
în schimb fanii, tot mai numeroși, ai concubinajului ortodoxism - românism, investesc energie în a propaga izolaționismul extrem ca soluție pentru conservarea muzeal-ideologică a ortodoxiei. Această mentalitate de ghetou duhnește de sectarism latent, e antiecleziologic și nu mai are nicio treabă cu realismul duhovnicesc.
|
concubinaj ortodoxism-românism?
Nu imi vine sa cred! Adica relatia intre ortodoxie si patriotism o numesti concubinaj??
Relatia sfanta care exita intre o Biserica si tara unde aceasta isi desfasoara activitatea o numesti concubinaj?
Wow, sunt asa de revoltata incat as vrea sa ma opresc aici.
Acum incep sa inteleg mai bine ce geniu era Bernard Rusell si cum a reusit sa-si implementeze ideile si in capsorul intelectualilor nostrii!
Mihai, am rams intristata. Fie ai vrut sa spui ceva si eu am inteles altceva , fie am inteles ce trebuie si atunci dezamagirea mea e si mai mare.
Sper sa ma lamuresti....