Subiect: ECUMENISMUL
View Single Post
Vechi 28.11.2011, 10:59:24
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Unhappy wow! nu pot sa cred

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Revenirea filetismului interbelic în actualitate demonstrează cât de defazați sunt adepții unor asemenea idei la lumea contemporană. Aproape nimeni nu mai sesizează deprecierea ”catholicității” ortodoxiei "
Ce intelegi tu mai exact prin catolicitatea ortodoxiei?
Citat:
în schimb fanii, tot mai numeroși, ai concubinajului ortodoxism - românism, investesc energie în a propaga izolaționismul extrem ca soluție pentru conservarea muzeal-ideologică a ortodoxiei. Această mentalitate de ghetou duhnește de sectarism latent, e antiecleziologic și nu mai are nicio treabă cu realismul duhovnicesc.
concubinaj ortodoxism-românism?
Nu imi vine sa cred! Adica relatia intre ortodoxie si patriotism o numesti concubinaj??
Relatia sfanta care exita intre o Biserica si tara unde aceasta isi desfasoara activitatea o numesti concubinaj?
Wow, sunt asa de revoltata incat as vrea sa ma opresc aici.
Acum incep sa inteleg mai bine ce geniu era Bernard Rusell si cum a reusit sa-si implementeze ideile si in capsorul intelectualilor nostrii!
Mihai, am rams intristata. Fie ai vrut sa spui ceva si eu am inteles altceva , fie am inteles ce trebuie si atunci dezamagirea mea e si mai mare.
Sper sa ma lamuresti....