Citat:
În prealabil postat de konijiro
\
Nu mi se pare relevant, insa, modul in care era sarbatorit Thanksgiving in secolul 17 pentru discursul lui Obama din 2011. Lumea s-a schimbat, America s-a schimbat, iar crestinismul pierde teren de 50 de ani incoace.
|
Ca nu vi se pare relevant, nu ma mira. In fond, la ce foloseste si cum este relevant respectul pentru trecut, pentru traditie, ce beneficiu de aduce ? Necsam. Ca sa nu mai vorbim de respectul si recunostinta (ca, deh, e totusi THANKSGIVING) catre Dumnezeu.
Nu mai stiu unde am citit vorba asta mare: Cel mai trist lucru in viata unui ateu trebuie sa fie momentul in care, bucuros fiind de un eveniment fericit, sau de o zi minunata, de o priveliste frumoasa, simte nevoia sa multumeasca
si nu stie cui.
In ce priveste crestinismul, faceti o imensa si tragica confuzie. Nu crestinismul pierde teren, ci lumea.
Citat:
În prealabil postat de konijiro
Drept urmare, nu mi se pare nimic ciudat in discursul lui Obama. Mi se pare de bun simt, pentru ca e presedintele tuturor americanilor, nu doar al americanilor crestini.
|
Mai asteptam cu interes ziua in care un sef de stat va rosti un discurs de Craciun in care sa aiba mare grija sa nu aminteasca despre Nasterea lui Cristos, ca sa nu jigneasca cumva pe atei sau musulmani, ca, deh, cadourile lui Mos Craciun, renul Rudolph, bonusurile si primele de sarbatori, Coca-Cola si Tuborg Christmas Brew sunt ale tuturor, nu doar ale crestinilor.