Citat:
In fond, la ce foloseste si cum este relevant respectul pentru trecut, pentru traditie, ce beneficiu de aduce ? Necsam.
|
Traditia, in sine, de dragul ei, nu are valoare, daca nu poate fi coroborata cu situatia prezenta. Lucrurile s-au schimbat, ce e asa de greu de inteles?
Citat:
Ca sa nu mai vorbim de respectul si recunostinta (ca, deh, e totusi THANKSGIVING) catre Dumnezeu.
|
Ce e asa de greu de inteles ca America nu mai e o natie 100% crestina? Si ca nu toti americanii ii multumesc lui Dumnezeu in ziua de Thanksgiving?
Citat:
Nu mai stiu unde am citit vorba asta mare: Cel mai trist lucru in viata unui ateu trebuie sa fie momentul in care, bucuros fiind de un eveniment fericit, sau de o zi minunata, de o priveliste frumoasa, simte nevoia sa multumeasca si nu stie cui.
|
De unde nevoia de a multumi cuiva? Sau crezi ca noi simtim nevoia sa vedem un agent invizibill in orice?
Mai trist mi se pare dansul pe sarma logicii al unui crestin, care ii multumeste lui Dumnezeu cand i se naste un copil, si trebuie sa ii multumeasca si cand acel copil moare, pentru ca deh, tine de planul divin. Sau daca nu ii multumeste, nu are voie nici sa il injure ca deh, Dumnezeu e bun, chiar si atunci cand evidenta arata contrariul.
Citat:
Nu crestinismul pierde teren, ci lumea.
|
Sigur. Pentru ca toti stim ce viata buna aveau oamenii atunci cand crestinismul (si Biserica) faceau legea in Europa. Nu exista sclavie, drepturile personale erau respectate, exista acces la educatie si la medicina moderna. Sau nu?