eu n-am intzeles ca sufletul, adica tu sub forma doar de suflet, ar ramane undeva intre vami, ci daca nu treci o vama sau chiar dinainte de vami potzi fi dus direct de catre diavoli in fundul pamantului intr-o inchisoare shi o munca veshnica, sau oricum pana la judecata finala.... Deci nu bantuie sufletele oamenilor prin vazduh, ci aia sunt demoni, shi oamenii nu cred ca sunt in purgatoruiu ci in focul patimilor in care au pacatuit... Nu stiu sa existe trei locuri, ci doar unul, in Ceruri, atatea cate or fi (poate ca 9+1) shi cate locuri va face Dumnezeu in ele pentru fiecare, shi locul dinafara unde sunt scoshi totzi cei ce fac voile diavolului shi au devenit slujitori ai acestora...... iar diavolii shi capeteniile lor shi-or fi intemeiat un iad unde tzin prizoniere sufletele oamenilor shi de unde incearca sa stapaneasca tot pamantul... shi daca ar putea ar lua in stapanire shi cerurile cele mai de jos.... Deci ce purgatoriu sa fie? Un loc unde sa te mai despatimeshti dupa moarte? Nu imi vine sa cred ca exista deoarece daca ar fi atunci n-ar mai avea nici un sens mantuirea de aici, shi stradania de aici pentru ca shi asha itzi vor fi arse patimile in purgatoriu, sau daca totzi care merita purgatoriul ajung in RAI inseamna ca deja se poate socoti un Rai inclusiv purgatoriu, deci ar fi eventual doar o imbaiere cum ar veni, in foc pentru curatzire... deshi ma indoiesc ca ar exista Purgatoriul... Dar abea cand ai ajuns in primul cer incepe greul, ca abea atunci incepi sa traieshti in smerenie, dragoste, adevar, dreptate shi dand socoteala lui Dumnezeu... pana atunci tzi-e frica doar pentru chinurile celor rai, dar daca ai ajuns in cer abea atunci incepi sa dai socoteala in mod corect pentru faptele tale.... shi daca eshti catastrofa, adica nedesavarshit shi nerushinat, abea atunci vei constata cat de bine ar fi fost ca pe pamant sa te fi ocupat cu instruirea shi smerenia shi desavarshirea ta... Abea atunci.... ???
|