Citat:
În prealabil postat de antoniap
Apoi daca dv. contraziceti Apocalipsa, nu ma mir ca vorbiti astfel. Sa ma fereasca Dumnezeu sa fiu laudata de dv. Dumnezeu sa va arate Calea, Adevarul si Viata!
Discreditarea Noului Testament cum se numeste in opinia dv?
|
Doamna, eu in Noul Testament nu am citit absolut nimic despre cipuri.
Poate nu stiati (de fapt, sigur nu stiati), dar Apocalipsa poate fi interpretata in mai multe chei. Exista interpretarea istoricista, cea preterista, cea futurista si cea idealista (ca sa le numim doar pe cele mai importante), si TOATE acestea sunt agreate de Biserica dumneavoastra.
Ia cititi ce scrie in comentariul la Ap. 13:18, in Biblia Ortodoxa versiunea Anania:
Pe seama acestui număr s'au făcut numeroase speculații, fiecare în funcție de alfabetul și maniera în care se operează calculul. Cea mai probabilă rămâne aceea care, în valorile numerice ale alfabetului ebraic, îl indică pe Caesar Neron, împăratul Romei, primul mare persecutor al creștinilor: QSR = 10 + 60 + 20; NRON = 50 + 20 + 6 + 50; totalul: 666. Semnificația poate fi însă și de ordin mai general: cifra 7 (simbolul perfecțiunii) minus 1 = simbolul imperfecțiunii, repetată de trei ori în 666; acest număr îl poate desemna pe omul total imperfect, pe cel ce întruchipează tot ce este mai rău. În cazul lui Nero (sau Neron), el poate fi persoana istorică reală, dar și arhetipul celor ca el de-a lungul istoriei.
In schimb, am citit altceva in Noul Testament, unde sunt redate chiar cuvintele lui Hristos:
"Iar de ziua și de ceasul acela nimeni nu știe, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl."
Dumneavoastra, v-o spun cu toata dragostea, ganditi-va bine: nu incepeti sa va asemmanati oare cu toate sectele milenariste si adventiste, cu toti agitatii care prezic sfarsitul lumii, luand in batjocura cuvintele Mantuitorului si inchipuindu-si, cu mandrie draceasca, ca stiu mai multe decat ingerii si decat Fiul Omului ?