View Single Post
Vechi 01.12.2011, 12:56:31
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Daca in scoala copiii sunt indoctrinati si cu tampenii, aceasta nu inseamna ca tot invatamantul este rau.
Dar se pare ca aceasta vor sa ne invete adeptii teoriei pamantului plat.
Eu nu pot crede ca tu chiar ai citit ce scrie acolo!

1. Ei sustin ca forta gravitationala nu exista (oare de ce? Evident din cauza ca ar forta corpurile la rotunjime).
In locul fortei gravitationale ei spun ca pamantul este accelerat ascendent cu o forta pe care noi o percepem ca greutate! Dar numai noi, ca soarele si luna au aceeasi miscare.
Oamenii au ajuns să accepte la modul general că Pămîntul este sferic și nu-și mai pune mai nimeni problema dacă ar fi altfel. Dacă un profesor doctor în geografie nu și-a pus întrebarea de față la modul cel mai serios, cercetînd măcar cît de cît posibilitatea infimă ca modelul Pămîntului să fie altfel, asta nu implică automat faptul că are dreptate și că "scepticii" sînt proști cu toții.

Asta încerc eu să reînvii, dorința de a cerceta mai amănunțit problema de față. Și repet iarăși și iarăși: fără argumente din scrieri sacre vă rog. Doar fizică, matematică, experimente, observații, știință cu dovezi și demonstrații raționale.

O discuție despre gravitație, cu formule dacă vrei: http://www.theflatearthsociety.org/f...344#msg1185344 . Nu am citit TOT, evident că nu am cum. Dar am timp de acum înainte să mă documentez, fără să plec de la premiza că știu dinainte care este adevărul.

Ascultați Noul Testament ortodox online.