View Single Post
Vechi 01.12.2011, 20:47:03
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

Iti dau dreptate, este mai mult decat suspect cum o tara in care inca mai exista aur de-l culegi de pe jos numai sa intinzi mana, cand in alte zone ale lumii cern nisipul numai pentru cateva firicele de aur, este ingropata in datorii si nu-si poate pune pe picioare propria industrie ca sa fie de sine statatoare si sa nu mai depindem de importuri si "mila" Europei. Problema este ca s-ar putea sa fim demult vanduti, avand in vedere ca la ora actuala firme straine exploateza resursele tarii mai ceva decat cele autohtone. Acum ceva timp in urma am vazut un reportaj de genul cum ca procentajul exportului din Romania ar fi crescut foarte mult in ultimii ani, doar ca din cele 10 firme recunoscute ca principali exportatori doar 2 sunt romanesti iar restul sunt straine. Cu alte cuvinte nu ne incalzeste cu nimic ca au crescut exporturile. Ii incalzeste pe austrieci, germani si altii cati si-au vazut interesele in Romania. O tara poate fi acaparata in doua moduri, cu sau fara razboi, depinde de mentalitatea poporului respectiv. Noi romanii, manelari ca nu inteleg de ce ne suparam cand suntem confundati cu tiganii, tupeisti, ignoranti, individualisti si indiferenti fata de tot ce-i in jurul nostru tare ma tem ca am cam fost acaparati tacit nu in profitul ci numai in defavoarea noastra si nu numai de o alta tara ci de intreaga Europa.

Pe cinstite noi nu aveam ce cauta in UE, nici nu ne trebuia dar nici cifrele legate de economia tarii nu corespundeau cu standardele aderarii la aceasta asa zisa uniune. Ramane un mister totusi de ce am fost primiti ? Probabil ca sa se gaseasca o modalitate de a ne indatora la UE si in baza acestei datorii sa fim jefuiti legal.
Omul a fost gîndit și făcut de Dumnezeu în deplină libertate și i s-au pus înainte toate condițiile pentru a-și împlini și trăi libertatea. Libertatea este darul minunat pe care l-a făcut Dumnezeu omului. Poate că prin nimic altceva Dumnezeu n-ar fi putut să-Și arate dragostea pe care ne-o poartă decît prin faptul că ne a dăruit deplina libertate de gîndire și de acțiune. ("Singuri in fata libertatii", Ieromonah Savatie Bastovoi)
Reply With Quote