Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Poate ar fi fost mai bine să întrebați dacă așa stau lucrurile, înainte să vă inflamați și să începeți să aruncați cu invective. Poate că ortodocșii de pe forum sunt mai puțin proști sau inculți din punct de vedere religios decât îi credeți dumneavoastră.
|
Poate ar fi mai bine ca dvs., cand va tineti ilustrele pledoarii, sa nu folositi termeni de genul adventism sau ortodoxie, deoarece creati confuzie. Adventistii de ziua a saptea nu au nimic de a face cu prezicerile referitoare la sfarsitul lumii (ca data calendaristica) si cred ca nici ortodoxia nu are de-a face cu speculatiile "cipiste"( faptul ca unele persoane ortodoxe dezvolta unele teorii, nu ne da dreptul sa consideram ca ortodoxia este "cipista").
In plus, eu nu i-am facut nicidecum prosti pe ortodocsii de pe forum. Doar nu sunt datori sa cunoasca dogmele altor biserici. Am vrut doar sa arat ca de destept va considerati dvs. folosind anumiti termeni (adventism, ortodoxie).
Citat:
Eu ce să vă fac, nu e vina mea dacă gruparea lui de țăcăniți s-au desprins tocmai din Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea ?
Ordinea e așa: AZ7 -> Adventiști de ziua a șaptea davidieni -> David Koresh.
|
Printre davidieni nu era nici un adventist de ziua a saptea. Erau, eventual, unele persoane care au fost excluse din Biserica Adventista de Ziua a saptea.
Daca tot mergeti pe logica asta (daca a fost pe la o biserica, acolo ramane chiar daca este exclus), atunci putem spune ca Martin Luther (personaj foarte iubit de dvs.) este catolic. Puteti sa ma contraziceti? Vorbesc despre un calugar catolic.
Citat:
Domnule, secta dumneavoastră este una adventistă.
|
Reformulati. Sa va ajut. Nu fac parte dintr-o secta ci din Biserica Adventista de Ziua a Saptea. Dvs. numiti secta acea biserica care, asa cum spune Scriptura, "
pazeste poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Iisus Hristos"( Apocalipsa 12:17 si 14:12).
Apropo.
Care versete biblice caracterizeaza biserica dvs. (prin ceea ce a facut sau face)? Nu cumva unele versete care vorbesc despre schimbarea Legii lui Dumnezeu? A se vedea schimbarea poruncilor lui Dumnezeu facute de biserica dvs. Este una din cele 10 caracteristici ale unui "personaj" biblic. Stiti dvs. cine este.
Citat:
Asta este. Înțeleg că nu vă convine faptul că faceți parte din aceeași familie de secte care i-a produs pe Koresh sau ca sunteți descendenții direcți ai lui Miller, dar, deh, asta este.
|
Biserica Adventista de Ziua a Saptea nu este raspunzatoare pentru ceea ce a facut Miller (care era baptist) si nici pentru actiunile unora care nu fac parte din Biserica AZS (chiar daca au trecut pe acolo, fiind exclusi din biserica).
P.S. Cred ca aveti capacitatea intelectuala care sa va ajute sa va expuneti ideile, fara sa folositi expresiile "adventism" sau "ortodoxie".