Ai milă de mine, Cel ce singur Dumnezeu ești fără de păcat și mă mântuiește, Cel ce singur ești bun și îndurat, fiindcă afară de Tine binecuvântatul Părinte, și Unul-Născut Fiul Tău, Care s-a întrupat pentru noi, și Duhul Sfânt, Care face vii toate, pe altul nu știu nici în altul nu cred. Adu-ți aminte de mine acum, iubitorule de oameni, și scoate-mă din temnița neleguirilor mele, fiindcă al tău este, Doamne, și ceasul când ai vrut să mă faci să intru în această lume, și când vei porunci să mă mut din ea. Adu-Ți aminte de mine, cel lipsit de apărare, și mântuiește-mă pe mine, păcătosul; și harul Tău care mi s-a făcut în acest veac ajutor, scăpare și preamărire, el să mă ocrotească sub aripile sale în acea zi înspăimântătoare și înfricoșătoare. Că Tu, Cel ce ești scrutătorul inimilor și rărunchilor, știi că am disprețuit multe stricăciuni și căile smintelilor, deșertăciunea nerușinaților și apărarea ereticilor. Și aceasta nu de la mine, ci prin harul Tău, prin care s-a luminat mintea mea. De aceea Te rog, sfinte Doamne, mântuiește-mă în Împărăția Ta, și fă-mă vrednic de binecuvântarea Ta împreună cu toți care au bineplăcut Ție, căci Ție ți se cuvinte slava, închinăciunea și măreția, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin