View Single Post
Vechi 05.12.2011, 01:10:52
icamilin's Avatar
icamilin icamilin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2007
Locație: Timisoara Romania
Religia: Ortodox
Implicit Doamne ajuta!

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul

Ce se poate face pentru ei? Cum pot fi ajutați? Cunoașteți asociații, fundații care să ofere adăpost în condiții omenești?

Primăria oferă niște adăposturi, însă nu prezintă siguranță, se pare, mai ales dacă e vorba de femei.
Am ajuns la concluzia ca nu se poate face nimic pentru ei.
In primul rand ca primariile au alte interese nu de-a ajuta pe cei in nevoi si din pacate am intalnit cazuri in care oameni de suflet au incercat sa se implice in a ajuta pe acesti " oameni ai strazii " dar din pacate au esuat fiindca acesti oameni sunt deja obisnuiti cu acest mod de viata, se complac in el si nu se pot adapta la o schimbare, fie ea si in bine.
S-au obisnuit cu cersitul, cu frigul, cu arsita noptilor de vara, se multumesc cu putinul pe care-l au, parca nu-si doresc schimbarea!
Acum un an am ajuns la parintele Arsenie Papacioc pentru ai cere un sfat in legatura cu o persoana fara adapost, fara serviciu, fara nimic si imi aduc aminte cum maicuta care avea grija de parintele mi-a spus cu glas domol ca acesti tineri sunt irecuperabili, ca nu se pot adapta la o viata normala dupa toate traumele prin care au trecut pana la o varsta anume. Zicea ca aparent ei isi doresc schimbarea dar cand vrei sa-ti pui planul in aplicare nu mai raspund cerintelor si sfaturilor care se impun pentru integrarea lor in societate. Mi-am dat seama destul de repede ca a avut dreptate si n-am sa uit niciodata aceasta discutie cu maicuta.