View Single Post
Vechi 04.09.2007, 09:12:40
Maria_Sofia Maria_Sofia is offline
Member

Data înregistrării: 15.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cos
@Maria: In Biblie este scris ca Biserica lui Hristos nu va fi biruita nici de portile iadului, deci este lasata de Hristos noua spre mantuire, cerceteaza sfintele manastiri si ai sa gasesti oameni cum n-ai crezut ca exista, despre ce dogme vorbesti ca sunt asa de riguroase si prostesti cand totul este atat de armonios? Cred ca faci o confuzie grava, "marii capi" precum si ceilalti preoti sunt mijlocitori ai lui Hristos, nicidecum nu promit ei "de capul lor".
E foarte foarte periculos sa te avanti tu in toate ideologiile si filosofiile pagane pentru ca adevarul nu este relativ ci absolut si se afla in biserica lui Hristos, diavolul umbla ca un leu racnind sa inghita cat mai multe suflete prin ideologii false sau inselatoare care iti distrug sufletul, ti-o spune stan patitul. Daca doresti sa cauti iubirea si adevarul il vei gasi in forma lui absoluta in dreapta credinta.
Tu du-te unde vrei ca ti-a dat Dumnezeu libertate, ca noua tuturor de altfel, dar nu uita si de noi, pe unde vei fi ajuns, sa ne scrii daca ai gasit pe cineva mai bun decat Hristos.
Dar ciudat este ca pe acest form am vazut atat de putin vorbindu-se despre Hristos,si atat de mult despre legile vechiului testament si despre reguli asa zis morale exagerate sau interpretate dupa bunul plac al bisericii,despre cat de josnica este femeia,despre cat de supusa trebuie sa-i fie barbatului,despre dragoste care apare aici doar ca un paravan,ca o regula respectata pentru a ajunge in rai,despre cate matanii trebuie sa faci dak te culci cu prietenul/sotul/logodicul,despre cat de spurcata e femeia ca ii vine ciclu,despre tinerii din ziua de azi,despre cat de inumani sunt homosexuali,despre cum ar trebui de aspru judecate femeile care au facut avort.Dar voi din mila voastra crestina ati incercat vreodata sa va transpuneti in pielea unui homosexual,unei femei care nu poate face copilul,in suferinta unor oameni frustrati de moarala bisericiasca care ajung pana la autodistrugere pt rai,i-ati ajutat vreodata concret pe acesti oameni care duc o existenta grea,nu gra dpdv material neaaparat?Ati ajutat si altfel decat cu rugaciuni,icoane,duhovnici,matanii?sau altfel decat sarind si judecand,doar pt ca aveti impresia ca sunteti aproape de dumnezeu SI AVETI DREPTUL?nu nu aveti dreptul si s-ar putea ca dumnezeu care este mila si iubire sa-i iubeasca tocmai pe cei pierduti in talaz,chiar dak biserica ii dispretuieste ei neffind demni de fastul ei,voi credeti in biserica nu in dumnezeu.eu nu am spus ca ideile sau conceptele filozofice te duc spre raiul vesnic dar cel putin iti ofera tumultul unor clipe care pot fi concepute ca rai.Mai mult decat tot Iisus a propovaduit toleranta,iar aici am vazut numai tppicuri care judeca,condamna,jignesc chiar,ma rog tot ce e departe de toleranta.Iar ceea ce ati pierdut voi din vedere este ca tot dumnezeu a spus credinciosilor in vechiul testament :mia-ti umplut narile cu fumul taimii voastre si cu veninul jertfelor voastre,inteleg fiind din vechiul testament veti spune ca legea noua este noul testament,dar el nu face decat sa il implineascac pe cel vechi.Iar legat de biserica si mijlocitorii lui dumnezeu,cred ca sunt mai degraba profitori de dumnezeu...
Si am fost si in manastire,recunosc mi-a placut atmosfera arhaica,m-a atras armonia de acolo,dar armonia aia am gasit-o in natura care era acolo de dinaintea manasirii.
Si legat de hinduism,este mai vechi decat crestinismul,iar vechiul testament pare_se ca a cam imprumutat anumite concepte,sigur nu esentiale,dar pt lamuriri cititi cu atentie MAHABHARATA