View Single Post
Vechi 05.12.2011, 15:37:51
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Mtcrysty17 Vezi mesajul
sunt de acord cu ce spuneti.... si eu mi-am auzit constiinta, si mereu o aud..... dar sunt sigur ca a-ti vazut, asa cum am patit si eu cand eram la inceput cu rugaciunea, ca diavolul nu suporta rugaciunea, smerenia, nadejdea..... dupa rugaciuni lungi si pline de nadejde diavolul se alarmeaza si isi pune toate mijloacele in actiune pentru a ne face sa deznadajduim, sa lasam rugaciunea...... un astfel de mijloc este controlul gandurilor..... cand ma rugam intens imi apareau fel de fel de ganduri legate de slabiciunea mea... acestea ma faceau sa deznadajduiesc, imi provocau atata durere incat nu ma mai rugam..... acest lucru s-a schimbat cand am vazut ca vin de la diavol si ca majoritatea sunt minciuni..... eu vroiam sa subliniez faptul ca daca baiatul e la inceput cu rugaciunea, si sigur asa este, o sa intalneasca aceste lucruri.... nu am vrut nici decum sa il invat sa nu asculte constiinta, dar sunt sigur ca nu o sa deosebeasca gandurile venite de la Dumnezeu..... Daca Dumnezeu prin constiinta ii spune sa o uite, si asta ii provoaca durere, neliniste, credeti ca el o sa creada ca e de la El, dupa ce i-ati spus ca aceste ganduri sunt linistitoare, calde....... si daca o sa ii spuna constiinta sa renunte imediat la ea, asta inseamna ca el trebuie sa inceteze sa se mai roage pentru ea, sa inceteze sa se roage ca ea sa se schimbe????? pai si atunci ce rost are rugaciunea??? eu cred ca voia lui Dumnezeu poate fi schimbata..... asa cum a fost de atatea ori... Doamne ajuta!!!
Da, da, inteleg pozitia ta referitor la rugaciune, spor mai departe cu harul Domnului!:)
Cat despre fratele nostru, ei bine, sa nu ne ingrijoram prea tare, glasul constiintei este nu doar inconfundabil, ci si linistitor, calmant si incurajator. Are nu doar continut informational, ca sa zic asa, ci si energetic sanogen.
Dimpotriva, asadar, pe masura ce isi va cerceta cugetul adanc va afla ce are bun de facut.
De va primi soapta sa aiba rabdare, va primi si puterea pentru aceasta, iar daca glasul constiintei ii va spune sa o uite, ii va da si mangaierea, taria, vigoarea sa faca aceasta. Desigur, daca va voi, sa accepte si cu propria alegere...
Dar sa nu ne bagam noi prea mult in treaba lui, ca riscam fie sa barfim, fie sa fim indiscreti... Sa ii uram doar o petrecere frumoasa, sa traga folos sufletesc din aceasta experienta de viata si, in rest, toate la vremea lor!
Dumnezeu sa ne miluiasca! AMIN+
Reply With Quote