View Single Post
Vechi 04.09.2007, 12:40:25
Annamarria Annamarria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de urzicuta
Sa lamurim cateva aspecte:Ortodoxia prin Sf. Nicolae Cabasilla spune cu talc:"ceea ce se vede nu este numai cit se vede"adica nu suntem in stare sa vedem cat ar putea fi vazut,deci ,tainic,se intampla mai mult decat se vede prin puterea noastra.Savarsitorul nevazut al Tainelor este Hristos,preotul aste doar organul vazut .In ortodoxie totul vine de la Dumnezeu prin rugaciunea intregii Biserici.Slujitorul doar constata ca taina se face zicand:"Se boteaza...." "se unge..." "se cununa....",nu"te botez.."ca la catolici.Rolul individualist al preotului lucreaza la ei mai mult prin declaratii decat prin rugaciuni.In baza aceleiasi viziuni despre inlocuirea lui Hristos prin sacerdot catolicii au scos si Epicleza din Sf Liturghie ,ca si cum preotul ar putea face singur si el ceea ce a facut Hristos,acum ,spunand cuvintele din trecut<<Luati mancati....>>fara rugaciune.
Nu-s eu experta dar eu am participat la liturghii roamno-catolice si se face rugaciune catre Sf Duh pentru prefacere... Voi vorbiti din cine stie ce cunostinte dar eu AM AUZIT SI AM VAZUT.
Doamne ajuta!
Reply With Quote