Scrie pe o foaie de hartie toate defectele pe care le-ai vazut la ea si reciteste-le in fiecare zi! Au efect, crede-ma! Gaseste-ti tot timpul o ocupatie! Cand iti aduci aminte de ea muta-ti gandul in alta parte! Indragostela nu tine mai mult de 5 ani! Maxim! Daca sa presupunem acum te-ai insura cu ea peste vreo 3 ani te-ai intreba oare ce-ai gasit la ea! Indragosteala for ever nu exista! La nimeni!
Un sfat perfect. Pentru iad.
Problema e suferinta, da? Si cum sa scapam de ea. Pai, ce ne facem atunci cu milioanele de crestini care sufera pentru Domnul? Unii ca nu Il au, altii ca nu Il cinstesc sau ca nu Ii sunt la inaltimea iubirii Lui?
Sa le dam sfatul propus, asadar:
Sa scriem pe hartie defectele Domnului, asadar:
- dupa unii ca era cam maruntel (pentru cei carora dumnezeiesc e barbatul inalt, scandinav, eventual barbosul dacic - dar Domnul pare-se ca era un barbat modest ca inaltime, firav, trist si cam "feminin" raportat la modele de azi...)
- ca avea o voce nu foarte tunatoare, nu era deloc genul marlanului ajuns caporal in vreme de razboi peste doctori docenti, nu era deloc caprar si nu iubea capraria
- ca nu avea casa, nici macar un cal, nici toale faine, nici armura de cavaler, era pentru vremurile noastre un homeless
- ca in picioare nu tinea ciocate nici ghete imputite de roacher
- ca nu avea cercelus in ureche, nici ghiuluri pe degete borcanate
- ca plangea deseori, iar nu ca triumfalii nostri masculi incruntati
- ca nu avea bani, desi cunostea pestii plini de aur
- ca lua cina, uneori, cu borfasii si curvele
- ca tinea la piept adolescenti lacrimosi
- ca dadea pe mana hotilor putinii bani ai prietenilor care se incredeau in El
Si asa mai departe...
Sa repetam acestea in fiecare zi ca au efect...
Adevarat spui!
Eu repet acestea zilnic si as dori sa am in minte acestea in fiecare clipa!
Si nu stiu cum, din ce le repet mai mult, dimpotriva (oi fi eu foarte grav bolnav) Il iubesc tot mai mult pe Acel Barbat si trag nadejde sa ma iubeascasi El, candva, pe intelesul meu. AMIN+
P.S. Haideti sa lasam pe cel indragostit sa sufere frumos! Lasati batistele pentru muci sa mearga la mucosi!
Poate ca tocmai prin suferinta aceasta pentru o fata, tanarul va ajunge (suna tare, nu-i asa?) sa iubeasca, Doamne ajuta!, pe cine trebuie cu adevarat: pe Barbatul Adevarat!
|