Ioan,au murit oameni pentru ca tu sau eu sa avem dreptul sa criticam ce scrie celalalt.Sunt primul care ar muri de gat cu unul care ar suprima acesta libertate,nu voi fi never ever un ,,yes man".Vorba lui Ion Ratiu(RIP): ,,
o sa pierd ultima picatura de sange din mine ca sa ai tu dreptul sa ma contrazici pe mine".Cu privire la drumuri:niciodata
nimic nu se termina Ioane.Totul se continua,incepe,poate nu cum credeam,cum ne-am fi dorit sau cum ne-am fi imaginat dar poate va fi mai bine decat am sperat.Ioane..
din punctul meu de vedere este inceputul unei frumoase prietenii,vorba lui Bogard in scena de final din,,Casablanca" :)
In situatia in care critica va viza ideea mea atunci ideea a fost urmatoarea:am avut de gand initial sa fie o masa rotunda unde ar fi fost doua curente de opinie:Berdiaev si Yannaras pentru zbaterea moderna,pe de o parte,si Ioan Gura de Aur(raspunzandu-i lui Berdiaev)si Efrem Sirul(raspunzandu-i lui Yannaras)reprezentand eruditia teologica clasica si poezia celor ,,7 plansuri" pe de alta parte.Il alesesem pe Ioan Gura de Aur ,talent oratoric de exceptie,pt ca desi a suportat nedreptati evidente si-a pastrat pozitia pana la final si era perfect pentru a analiza libertatea conceptuala a rusului.Eferm era replica perfecta,prin poezia sa profunda si tainica la zbaterea nelinistita,dureroasa si evidenta a grecului.Asa gandisem initial structura.
Dupa ce am asamblat pozitia celor doi filosofi si pe a celor doi sfinti am constatat ca articolul a iesit prea lung si din pacate,asta imi reprosez,am renuntat la parerea celor doi sfinti in favorea speculatiei moderne.Tipic protestant :) as spune dar m-am gandit ca reflecta,cu bune si rele,mai bine lumea actuala.O decizie partial inspirata din ce vad,o parte a publicului a trecut direct la alergat in miez de noapte dirijorul prin sala :) Glumesc,
sa nu te superi.M-as bucura ca raspunsul dat celor doi sa fie unul pe masura problemelor ridicate de ei.
Cel care,in ceea ce te priveste,a reusit sa cumuleze calitatile,precum in filmele western,de ,,the bad and the ugly"iti lasa o melodie
:Hey Jude.