View Single Post
Vechi 07.12.2011, 16:30:37
Danialex Danialex is offline
Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Arges
Religia: Ortodox
Implicit Cumva trebuie sa oprim raul, totusi

Cred ca citatele puse de Laura sunt foarte potrivite pentru discutie... dar totusi s-a pierdut din vedere faptul ca pedofilii atenteaza la copii mai mici de varsta adolescentei, la care urmarile acestor experiente traumatizante sunt mai profunde si mai greu de vindecat. Sigur ca nici pentru fetele care nu mai sunt fecioare nu este usor de suportat asa o experienta, dar cand victima este un copil (sub 13 ani, cum spunea cineva) cred ca situatia e si mai complicata, chiar dramatica. Copilul ala ajunge sa se izoleze, devine retras, anxios, nu mai intelege normalitatea desi poate parintii l-au educat corect pana la momentul traumei, isi pierde increderea in cei din jurul lui... ce sa mai, nici n-as vrea sa ma gandesc.
Din cate am inteles legat de lege, s-a facut referire la o castrare chimica, deci nu se recurge la o mutilare fizica. Putem spune ca e un obstacol pentru a mai face rau altor victime, ca si cum ai lega un hot de maini ca sa nu mai fure... si poate cu ocazia asta omul are prilej sa-si dea seama ce lucru grav a facut, sa se intorca spre Dumnezeu. Sufleteste, omul are toate sansele sa "se intoarca si sa fie viu", daca el alege asa. Poate daca simte ca nu mai poate sa faca pacatul greu care l-a stapanit incepe sa vada viata cu alti ochi. Chiar as putea spune ca are mai multe sanse de eliberare de patima fata de victima care se chinuie cu trauma ramasa in minte si-n suflet pentru tot restul vietii...
Sunt intru totul de acord ca Dumenzeu trebuie sa judece si sa pedepseasca, dar oare noi oamenii chiar nu trebuie sa-i punem nici o opreliste unui pedofil din societate, ci doar sa-i spunem ca il iertam? Pai a doua zi sigur va face alte victime, stiind ca nu da socoteala in nici un fel. Macar sa nu mai fie alte victime, daca deja raul a fost facut unui suflet nevinovat.
Reply With Quote