Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Nu pot să-mi dau seama cum poate un creștin să fie de acord cu, chiar să militeze pentru, mutilarea fizică și răzbunarea cu sprijinul statului.
Vorba lui Cioran: ”orice fărădelege ce vizează exercițiul Puterii începe printr-un conflict cu poliția și sfârșește prin a se sprijini pe ea”.
|
Imi pare rau ca s-a inteles altceva. am extins pedeapsa propusa si la alte categorii de raufacatorii tocmai ptr a sublinia gravitatea si totodata anomalia pedepselor ireversibile, fara vointa vinovatului.
Citat:
Într-o țară unde eroarea judiciară e mai curând regulă decât excepție, orice pedepeapsă radicală, de genul mutilărilor ireparabile, sunt expresii ale păgânismului ce domină mentalul colectiv căruia i s-a ”implantat” frustrări ucigașe din seria celor exprimate pe acest topic.
Ce faci dacă afli după ani și ani că ai jugănit pe cineva pe nedrept? Îi dai un buchet de flori și îți ceri scuze?
|
Sau si mai grav. Ce faci daca tu om cinstit esti victima unor astfel de erori?
Si nimeni nu cred ca poate spune ca asta niciodata nu i s-ar putea intampla. Sunt atatia sfinti calugari, feciorelnici acuzati de femei ca au ramas insarcinate cu ei si s-au mai trezit si cu un copil in brate, care firesc nu era al lor.
Asadar, nu stim niciodata ce intamplari vom avea de trecut si mai ales cum vom trece de ele.