View Single Post
Vechi 07.12.2011, 21:40:53
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Vorbiti despre impunere in Biserica Orotdoxa? Numai saptamina trecuta am vazut un reportaj la TVR despre romanii ortodocsi din Serbia care nu au dreptul la slujba in limba roamana, carora li se pun automat nume sirbesti altfel nu le sint botezati copiii, care risca sa ramina cu mortii neingropati daca doresc slujba in limba romana. Un preot ortodox roman a fost dat afara din preotie pentru ca a facut slujba in limba satenilor, adica in limba romana. Intr-adevar, in aceste cazuri nu e folosita forta fizica, se folosesc metode moderne, mai rafinate...

Iar in acest context, cu toate greselile catolicilor, Biserica Catolica a avut si are un obiectiv simplu: raspindirea Imparatiei Lui Cristos pe pamint si mintuirea sufletelor. Acest obiectiv transpare din toata istoria Bisericii Catolice, indiferent de erorile catolicilor.
Eu am scris de BOR, dar si acolo e vorba de nationalismul sarb, nu de BO Sarba.
In legatura cu "raspandirea Imparatiei lui Hristos pe pamant" asat e doar opinia din partea catolica, din partea ortodoxa pare asemantoare mai mult cu raspandirea imperiului roman, a imperiului lui Gingis Han si alte imperii lumesti. Si adventistii spun ca raspandesc adevarata credinta in lume, presupun ca din punct de vedere catolic nu e acelasi lucru, nu ar fi nici ei bucurosi ca un cult sau cultele neoprotestante sa raspandeasca in viitor credinta lor la majoritatea catolicilor.
Din punct de vedere ortodox catolicii si-au pierdut harul dupa schisma si deci nu se mai pot mantui, iar invatatura raspnadita sunt erori dogmatice, o invatatura gresita. Sa o luam pe alta parte, poate unii din credinciosii din alte culte ar fi venit in Biserica daca ar fi fost o singura Biserica si alte culte nu ar fi imprastiat invatatura lor gresita si nemantuitoare. De observat ca in afara de necalcedonienii toate cultele existente azi sunt desprinse din BC.
Reply With Quote