View Single Post
Vechi 07.12.2011, 22:20:08
Mtcrysty17's Avatar
Mtcrysty17 Mtcrysty17 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2010
Locație: gorj
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mtcrysty17
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
De multe ori varsta isi spune cuvantul.
Se spune ca casniciile adevarate se intemeiaza in tinerete.
Tocmai asta sunt problemele pe care un duhovnic trebuie sa le aiba in vedere la un tanar de varsta asta: relatiile cu persoanele de sex opus. Care este durata lor, cum se implica fiul duhovnicesc intr-o relatie, ce fel de asteptari are acesta de la relatie, ce planuri de viitor.
Pe sfaturi intelepte si decizii chibzuite se cladesc casnicii solide.
Sunt atatia oamenii care s-au castorit cu prima si marea iubire si au avut o casnicie trainica si indelungata.
Faptul ca o fosta iubita ii ridica atatea probleme sufletesti denota din partea baiatului, nu o slabicune, ci o sensibilitate aparte. O sensiblitate mai rar intalnita la barbati, dar ea nu e un lucru rau. Dimpotriva.
Da, consider ca e o problema destul de grava cat sa o discuti cu duhovnicul.
Nu imi sun duhovnicul sa il intreb ce sa gatesc azi, da il sun sa ii cer sfat daca exista o problema, din indiferent ce domeniu, care ma apasa, imi alunga starea de rugaciune, imi alunga pacea.
Pana si gandurile, sau visele care m-au tulburat le marturisesc duhovnicului, dar mai o problema care este atat de importanta ptr tanar?
Duhovnicul e impartial.El analizand cele spus de tanar poate vedea daca vb de o iubire adevarata sau un moft, daca merita sa te agiti ptr a fi din nou impreuna cu persoana aia sau trebuie sa te reorientezi.
Si cel mai important: daca pana in clipa aia te rugai singur ptr solutionarea problemei, acum se roaga doi: duhovnicul te sustine nu doar in cuvant, ci si in rugaciune.
Asadar, avantajul e dublu.
Cristi, rugaciune multa, sfatuire cu duhovnicul si nu uita:"glasul inimii, adica al constiintei."
inca nu am discutat cu duhovnicul despre asta.... in acest post vreau sa ma duc la un nou duhovnic pe care il simt eu mai intelept... e calugar si a ridicat singur o biserica uriasa adin lemn, splendida.... traieste singur, cred ca o sa merg sa ii duc si niste alimente pentru perioada postului..... si chiar vreau un ajutor in rugaciune, pentru mai multe probleme, eu fiind mai putin imbunatatit, in acest domeniu..... am inceput de o saptamana sa citesc timp de patruzeci de zile acatistul sfintei paraschiva, si deja apar mici minuni, fata vorbeste din nou cu mine, chiar ma cauta, cred ca ii se lumineaza sufletul si incepe sa ma ierte, dar nu vreau sa ma amagesc, diavolul are multe metode....... va multumesc pentru indemnul din ultima fraza..... si va multumesc inca o data pentru ca desi aveti in grija trei ingerasi si un sot care contribuie la bunastarea spirituala a tarii prin sfanta liturghie, nu conteniti sa intrati pe forum si sa ne mai alinati durerile prin vorbe blande si sfaturi vanite dintr-un suflet bland de mama...... Doamne ajuta!!!

Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni!!!

Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, mantuieste-ma pe mine pacatosul!
Reply With Quote