View Single Post
Vechi 08.12.2011, 12:38:23
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Dupa 1054 n-a mai existat Biserica Universala, ci Biserica Universala Ortodoxa si Biserica Romana Universala (radacina vlastarelor cu mai multe ramuri divergente ale Apusului), din care face dansul parte, dar tare greu admite asta.
Ca sa fim mai exacti, intotdeauna a fost Biserica, una singura, probabil i se adauga Universala pentru a se deosebi de sectele care apareau si pe atunci.
Dupa schisma monofizitilor tot Biserica era, nu cred ca vreun sfant a spus vreodata Biserica Monofizita.
La fel, dupa schisma din 1054 a ramas aceeasi Biserica nedespartita. Nu stiu de cand exisat denumirea e BO, probabil de cand au aparut mai multe grupuri care isi spuneau si ele Biserica, sa nu se produca o confuzie. Dar si dupa 1054 ortodocsii spuneau tot Biserica, nu exista BC, catolicii erau numiti papistasi (vad ca vine din maghiara cuvantul, nu stiu exact ce inseamna, ar semana cu ceva ce are legatura cu papa, dar am citit ca inseman eretic). Probabil nici catolicii nu ne numeau ortodocsi, greci cred.
Asadar de la inceput, din timpurile Apostolilor, pana la sfarsit va fi o singura Biserica, cine se desparte e logic ca nu mai e biserica.
Reply With Quote