Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Ii contestati pe iezuiti dar nu le-ati citit scrierile, spuneti ca nu se impart moastele catolice prin diferite biserici dar nu ati verificat daca e adevarat (pentru ca nu e adevarat), vorbiti despre caracteristicile moastelor (fara sa fi verificat criteriile dupa care moastele sint considerate ca apartinind unui sfint si fara sa fi verificat daca moastele catolice corespund sau nu criteriilor dumneavoastra).
|
Asta si doream sa spuneti, cunoasteti un caz in care particele din moaste catolice s-au impartit bisericilor? Pentru ca eu am cautat si nu am gasit nimic scris, doar procesiuni cu unele moaste, de exemplu limba lui Anton de Padova.
Iar legat de moaste si observarea lor, fata de evul mediu au aparut mijloacele de informare, asa ca oricine poate vedea moaste catolice pe internet sau in documentare. Uitati de exemplu sfintele moaste ale Sf. Ambrozie al Mediolanului (MIlanului):
http://www.manastirea-sireti.md/inde...l-Mediolanului
Acum comparati cu moastele de dupa Schisma: nu avem culoare caracteristica, nu sunt uscate, nu par usoare, iar mirosul de mir nu am citit ca ar exista in vreun caz.
In legatura cu minunile, trebuie sa intelegem exact, in religiile pagane exista multe minuni de la vrajmasul. Iar cele mai frecvente sunt vindecarile. Un vraci, saman, prin asta e cunoscut, ca vindeca. La fel vindecatorii moderni paranormali. Prin aceasta vreau sa spun ca vindecarile nu sunt doar in crestinism, adica o minune exclusiv crestina, cum putem citi si in articolul catolic dat de mine de mine de mai multe ori. In schimb sfintele moaste sunt doar in crestinism, nu exista in alte parti.