Ei, da... uf... regretabil...
Mai, mai , mai....
Imi pare rau, sincer sincer imi pare rau ca asa s-au petrecut lucrurile atunci.
Intre timp banuiesc ca ai reflectat mult la tine, la ea, la relatia voastra etc.
Si, cum spuneai, te-ai apropiat mai mult de Hristos, de Biserica, avind prin urmare alta priza la realitatea umana, la tine, la dragoste.
Oare acesta nu e deja un mare castig? Mie imi pare ca da, este un pas frumos in dezvoltarea ta ca omsi barbat crestin.
Desigur, ai platit un pret si l-a platit, poate, si ea in felul ei.
Acum ai multe de facut si esti mai puternic, mai lamurit, mai aproape de Domnul.
Ce-ar fi sa focalizezi pe acest mare castig? Sa continui sa dai prima atentie acestui proces al dezvoltarii personale intru Hristos. Sa lucrezi (si ce frumos vorbeai de lucrarea rugaciunii) mai departe, sa dezvolti dragostea mantuitoare.
De va veni si timpul cand vei reinnoda o relatie cu ea, vei vedea atunci.
Numai sa fii tu pregatit bine pentru viata cu dragoste!
Ca de viata fara iubire, of, suntem satui cu totii...
Nu stiu prea multe despre tine, dar tinind cont doar de varsta, ma gandesc care ar fi efortul central al unui tanar, in general, la noi si in lume.
Pai, mai intai Biserica, pentru ca esti un tanar crestin ortodox si lucrarea aceasta te va insoti, oricum, toata viata. Si de aici se trage totul, aici e miezul, temelia, rostul.
Apoi scoala, studiul, profesia. Nu e usor sa fim buni, fiecare, in domeniul nostru profesional.
Apoi familia, ca grup social imediat in care traim, colegii si prietenii, lumea romaneasca si lumea larga. Cate sunt de facut in lumea noastra! Oare putem spune cu mana pe inima ca ne-am facut deja, fiecare, toata treaba?
Vezi dar, ai atat de mult de lucru, seva tineretii poate urca asa frumos in arborele vietii tale, aducind dragoste, frumusete, bunatate!
Necazuri vor fi multe, cum vezi la cei mai mari, mai varstnici. E timpul sa te pregatesti pentru toate, asa incat infruntarile cu toate ale vietii sa te gaseasca bine construit.
Sunt sigur ca vei intalni dragostea cu o fata, ca vei avea prilejul sa te reimplici in iubire. Fii pregatit sa faci o figura frumoasa, sa aduci darul bucuriei in viata fetei pe care o vei indragi si care te va iubi.
Dumnezeu sa te binecuvinteze, sa te ocroteasca si sa te fericeasca! AMIN+
|