Subiect: despre duhovnic
View Single Post
Vechi 09.12.2011, 10:02:28
N.Priceputu
Guest

Implicit

Bun venit!
În primul rând, te rog nu-i da ultimatum lui Dumnezeu. Roagă-te să-ți scoată în cale duhovnicul potrivit și fii pregătită să ai răbdare. Dacă nu reușești până în Crăciun, poți continua căutarea și după (nu trebuie să aștepți postul Paștelui). Ai început căutarea lui Dumnezeu. Ea nu va înceta niciodată, deci nu renunța de la primul pas.

După mine nu contează dacă duhovnicul e o personalitate. Doar că asta înseamnă probabil că e solicitat de mulți și, prin urmare, ar putea să nu aibă suficient timp. Am cunoscut și eu un duhovnic-personalitate, care îi trata cu aceeași răbdare și dragoste pe toți.

E clar că ai nevoie de un duhovnic blând și care să aibă timp și răbdare să te asculte. Nu știu în ce parte a țării locuiești. Nu-ți pot recomanda duhovnicul meu pentru că nu e nici foarte blând și e de multe ori expeditiv la spovedanie. Depinde cum îl prinzi. Uneori are mai multă răbdare, alteori nu.
Dar îmi face o impresie bună părintele Visarion Alexa de la biserica Sf. Nicolae din Militari. Pare un om care acordă importanță deosebită spovedaniei și cred că își rezervă destul timp pentru asta. Poți să-i afli numărul de telefon de pe saitul parohiei și să-l întrebi dacă și când te poate primi la spovedanie.

Cred că vei primi sfaturi mai bune și de la alți colegi de forum.
Domnul să-ți ajute!
Reply With Quote