09.12.2011, 14:17:24
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de catalin2
17. Așa și cu credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși.
20. Vrei însă să înțelegi, omule nesocotit, că credința fără de fapte moartă este?
26. Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel și credința fără de fapte, moartă este."
|
Eu nu inteleg conceptul: “n-am nevoie de fapte, doar de credinta”. Expresia credintei sunt faptele. Daca tu ai o credinta autentica, ea se manifesta prin faptele tale, daca nu, e o credinta goala de continut, declarativa. "Cuvintele dumnezeieștilor Scripturi citește-le prin fapte și nu te întinde în vorbe multe, îngâmfându-te în deșert cu simpla lor înțelegere"( Sf. Marcu Ascetu) Harul e cel care-l modeleaza pe om ,il spiritualizeaza si il sfinteste, deci el e sursa faptelor mantuitoare,daca omul se deschide si accepta schimbarea. Din colaborarea omului cu harul se nasc diferite daruri, corespunzatoare capacitatilor lui naturale, prin lucrarea Sf. Duh se permanentizeaza in om o stare ce rodeste in fapte bune, in evitarea pacatelor, intr-o credinta mai vie s.a.m.d.
Citat:
morroshan: Ioanna, apreciez faptul ca ai pus atata energie in a-mi raspunde la post dar op si-a manifestat dorinta de a nu discuta pe acest thread despre mantuirea prin fapte sau har ci despre natura si felurile harului. Desi consider ca exista o foarte stransa legatura intre pacat, har si mantuire vreau sa respect dorinta op de a nu discuta specific pe tema manturii prin fapte sau har. Sunt nou pe forumul acest si nu stiu daca se poate trece discutia pe un nou thread sau nu. Poate poti tu sa deschizi un nou thread cu ceea ce ai spus mai sus. Nu stiu exact cum functioneaza tehnic dar cred ca ar fi interesant sa discutam mai mult pe ceea ce ai spus.
Multumesc.
|
N-am citit inceputul topicului, doar ultima pagina, de aceea am deviat spre necesitatea credintei si a faptelor in insusirea mantuirii. O sa ma limitez atunci si eu aici la gratie vs. har :)
Last edited by ioanna; 09.12.2011 at 14:36:11.
|