12.12.2011, 00:00:08
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Un caz dificil, pe care nu am să-l uit niciodată, este acela al unui cuplu care s-a prezentat la mine acuzând infertilitate. Într-adevăr, cei doi soți își doreau de mai bine de doi ani un copil, dar acesta nu venea. Femeia fusese la mai mulți doctori, făcuse tot felul de investigații, luase tratament antibiotic timp de 3 luni (!) pentru o "infecție la trompe", iar acum venise că poate îi găsesc ceva homeopatic. Am consultat-o pe ea, l-am consultat și pe el și le-am prescris un tratament care îmi părea foarte potrivit, chemându-i la control după trei luni. După trei luni, în care făcusem și acupunctură, se simțeau foarte bine, dar erau în continuare fără copil. Practic, eram la nivelul de la care plecasem. Am reexaminat cazul cu toată minuția, crezând că ar fi trebuit să aleg un alt remediu. Am reluat istoricul, pacienta spunându-mi că a suferit în trecut de acnee. "Și ce ați făcut pentru acneea dv ?" am întrebat-o, nebănunind la ce mă va conduce firul. "Ce să fac, am fost la dermatolog și am urmat tratament, pe care îl urmez și acum". Interesant, o întrebasem de la prima consultație dacă ia medicamente, dar îmi spusese că nu ia. "Bine, bine, dar despre ce tratament exact este vorba ? ce anume urmați și acum ?" "Mi-a recomandat Diane-35, tratament pe care îl urmez cu sfințenie !" Bang ! Ipoteza că cineva care vine pentru infertilitate ar putea lua un tratament anticoncepțional scăpase imaginației mele.
|
 )house md aici,colegi.
pe bune,cazul mi se pare scos din serial.respect,Domnule Miihnea.